TÜRKİYE BASIN ÖZETİ – 21 Şubat Salı

21-02-2017
RÛDAW
Etiketler TÜRKİYE BASIN ÖZETİ – 21 Şubat Salı
A+ A-

Sabah: ‘Bürokrasi azalacak büyüme hızlanacak’

 

“Vesayet sistemi tasfiye edilecek. Güçlü hükümet, huzur, güven ve özgürlüğün teminatı olacak. Uluslararası siyasette etkimiz artacak. Meclis yasa yapmaya odaklanacak, cumhurbaşkanı ve kabinesini denetleyecek”

 

AK Parti referandum için sosyal medyayı aktif olarak kullanacak. AK Parti Strateji Ekibi'nce hazırlanan ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatan video Youtube, Facebook, Twitter gibi sosyal medya ağları üzerinden kısa sürede büyük ilgili gördü. Videoda değişikliğin Türkiye'ye kazandıracakları şöyle sıralandı:

 

Siyasi istikrar kalıcı hale gelecek. İki seçim arasında 5 yıl kesintisiz icraat olacak. Uzlaşma kültürü gelişecek. Hükümet kurulamama sorunu olmayacak. Hızlı ve etkili yönetim, ekonomik büyüme, refah ve kalkınmanın garantisi olacak. Hızlı karar alan, hızlı icraat ve reform yapan etkin bir yönetim modeli oluşacak. Bürokrasi azalacak, büyüme hızlanacak. 2023 ve ötesine uzanan hedeflerimiz ivme kazanacak.

 

Akşam: 'Hainlere hain muamelesi yapın!'

 

15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın canına kast eden suikast timi dün ilk kez hakim karşısına çıktı. Hainlerin başları dik ve takım elbiseyle gelerek pişkin tavırlar sergilemese büyük tepki çekti. AKŞAM ‘vatan hainlerini tek tip giydirin’ diyerek konuyu tartışmaya açtı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Marmaris'te kaldığı otelde 15 Temmuz darbe girişimi gecesi suikast girişimiyle ilgili 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 47 kişinin yargılanmasına Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Davanın bir numaralı sanığı FETÖ lideri Fetullah Gülen olurken, bir numaralı müşteki de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Sanıkların her biri için 6 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Duruşmanın yapılacağı Muğla Ticaret ve Sanayi Odası salonu çevresinde de polis kuş uçurtmadı. Cezaevi aracından ilk olarak FETÖ'nün Paşa lakaplı Çiğli imamı Zekeriya Kuzu'nun çıkarıldığı ardından Tuğgeneral Gökhan Sönmezateş'in ve diğer hainleri getirildiği görüldü. Keskin nişancılar adliye etrafında kuş uçurtmadı.

 

Darbecilerin şık giyimi ve pişkin tavırları kamuoyunda büyük tepki çekti. AKŞAM FETÖ'nün darbe girişimine karışan vatan hainlerinin ABD'de olduğu gibi tek tip cezaevi kıyafeti ile duruşmalara getirilmelerini tartışmaya açtı. FETÖ'nün duruşmalara çıkan sanıklarının benzer şekilde saç ve sakal tıraşı olup gösterişli takım elbiseler giymesi terör örgütünün yeni bir algı operasyonu başlattığını gösterdi. Yunanistan'a kaçan darbecilerle suikast timinin benzerliği dikkatten kaçmadı.

 

Yeni Şafak: Evet ben darbeciyim

 

FETÖ’nün darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast girişimine ilişkin davanın ilk duruşmasında Binbaşı Şükrü Seymen’den darbe itirafı geldi. Seymen, “Evet ben darbeciyim. İdam da olsa cezası, vicdanım acımaz. İntihar olmasa kendim idam sandalyesine vururum. Çocuk gibi ağlayacak değilim” dedi. Sanıklardan Gökhan Şahin Sönmezateş de, emri cuntacı general Semih Terzi’den aldığını söyledi.

 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davanın tutuklu 44 sanık hakim karşısına çıktı. Adliye sarayındaki salonların fiziki yetersizliği nedeniyle duruşma Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda görüldü. İlk duruşmaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 avukatı ile sanık avukatları, şehit polislerin yakınları katıldı. Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, iddianamede bir numaralı sanık olan Fetullah Gülen'i, Muğla Barosu'ndan hiçbir avukatın savunmak istemediğini belirtti.

 

Cumhuriyet: Paralel ordu

 

Kardeş Kal Türkiye grubunun kurucusu dünür Uzuner, üyelerine sessiz kalma çağrısı yaptı. CHP’liler ‘Yapılan bir milis gücü oluşturmaktır ’tepkisini gösterdi.

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dünürü Orhan Uzuner’in olası bir darbe girişimi ve kalkışma sırasında halkı sokağa dökmek için kurduğu Kardeş Kal Türkiye grubu ile ilgili habere Uzuner’den tepki geldi. Uzuner; “Kardeş Kal Türkiye”nin WhatsApp gruplarında, üyelere, “Haberi yapan ve yaptıranlar haklarında yasal işlem yapılacaktır. Haberle ilgili şu aşamada yorum yapmayınız” bilgilendirmesi yaptı. Erdoğan’ın dünürü Uzuner’in kuruduğu silahlı, drone ve telsiz eğitimli Kardeş Kal Türkiye grubuna ilişkin Cumhuriyet haberinin ardından, oluşumun WhatsApp grupları hareketlendi. Grubun lideri Uzuner, dün, Whatsapp gruplarına “haberle ilgili yorum yapılmaması” talimatı verdi. Uzuner, şu mesajı paylaştı: “Türkiye’nin kardeşliği için yasalara uygun vatandaşlarımızı bilgilendirme yaptığımız grubumuzla ilgili Cumhuriyet Gazetesi’nde iftiralarla dolu, en hafifi ile yalan haber çıkmıştır. Bu haber iftiralarla dolu olup, haberi yapan ve yaptıranlar haklarında yasal işlem yapılacaktır. Bu sebeple sizlerden ricam, haber ile ilgili şu aşamada yorum yapmayınız.

 

Star: FETÖ'nün inkar taktiği

 

Teröristbaşı Gülen talimat gönderdi, ilk kez hakim karşısına çıkan darbeciler itaat etti. Erdoğan’a suikast timinin sanıkları bile darbeci olmadıklarını savundu.

 

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz’daki kanlı darbe teşebbüsünün ardından başlatılan soruşturmalar hızla tamamlanarak milletin iradesini silah zoruyla ipotek altına almaya, devlet yönetimini ele geçirmeye çalışan vatan hainleri, tek tek hakim karşısına çıkıyor. FETÖ’nün TSK içine sızdırdığı teröristlerin, devletin tankıyla, topuyla, silahıyla kalkıştığı darbenin önemli basamaklarından biri olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişiminin üniformalı sanıkları da 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan soruşturma sonucu dün ilk kez hakim karşısındaydı. Haklarında en az 6’şar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 3’ü firari 47 sanıklı davanın görülmesine Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Muğla Adliyesi’ndeki yetersizlik sebebiyle Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda görülen davanın bir numaralı sanığı FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen. Sanıklar arasında, suikast girişimini yöneten eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başyaveri eski Albay Ali Yazıcı ve FETÖ içinde ‘Paşa’ lakabıyla tanınan eski Astsubay Zekeriya Kuzu da var.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli