TÜRKİYE BASIN ÖZETİ - Başkonsolos: Prangaya vurulduk!

21-02-2015
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi –11 Haziran 2014’te IŞİD’in yaptığı baskında örgütün eline geçen Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz yaşadıklarını başsavcılığa anlattı. IŞİD’in kendilerini prangaya vurduğunu belirten Yılmaz, Irak Merkezi yönetiminden şikayetçi oldu.

 

IŞİD, 11 Haziran 2014 günü Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu’nu basmış ve Öztürk Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 49 kişiyi rehin almıştı. Rehineler diplomatik girişimler sonucu 101 gün sonra Türkiye’ye teslim edilmişti.

 

Musul Başkonsolosu Yılmaz, IŞİD baskınını yaşadıklarını anlattı. Milliyet gazetesinde “Prangaya vurulduk” başlığıyla manşetten verdiği habere göre Yılmaz şunları anlattı:

 

“IŞİD binayı uçurmak istedi. Bütün personeli silahla tarayacak bir şekilde alanda topladılar ve diz üstü çöktürdüler. 101 günü 8 ayrı yerde geçirdik. Yer değiştirmelerde namaz kılmaya zorladılar. Gözlerimiz bağlandı ve prangaya vurulduk.

 

Herhangi bir çatışma yaşanmaması ve silahların teslim edilmesi talimatı Ankara’dan geldi. Baskını yapan komutan silahın namlusunu alnıma vururcasına dayadı ve Türkiye aleyhine konuşacağım bir video çekimi yapılmasını söyledi.

 

Asla kabul etmeyeceğimi, ölmeye razı olduğumu söyledim. Sorumluluklarını yerine getirmeyen Irak Merkezi yönetiminden şikayetçiyim.”

 

Türkiye günlerdir Parlamento’da büyük kavgalara neden olan İç Güvenlik Paketi’ni konuşuyor. Pakete bir eleştiri de eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den geldi. Gül’ün sözleri bazı gazetelerin manşetinde yer aldı. Hürriyet gazetesi, Gül’ün sözlerini “Dost uyarısı” başlığıyla verdi. Haberde Gül’ün pakete ilişkin şu sözleri aktarıldı:

 

“Özellikle verilen aşırı yetkiler, yakın dönemde polisin yetkilerini özellikle dinlemeyle ilgili nasıl istismar ettiğinin örnekleri ortaya çıkarken şimdi bu konularda daha dikkatli olmak gerekir. O bakımdan ümit ederim ki arkadaşlarım bütün bunları tekrar gözden geçirirler ve bazı düzeltmeler yaparlar diye tavsiye ederim doğrusu.”

 

Başkanlık sistemine ilişkin olarak ise Gül’ün “Türk tipi bir başkanlık sistemi olmaması gerekir. Eğer bir başkanlık sistemi olacaksa ABD’de olduğu gibi gerçekten kuvvetler ayrılığının açık seçik bir şekilde yazıldığı ve her şeyin çok iyi bir şekilde tarif edildiği gelişmiş demokrasilerdeki hukukun üstünlüğüne dayalı bir şekilde olursa şüphesiz ki o da demokratik bir sistemdir” sözleri de haberde yer aldı,

 

HABER BAŞLIKLARI

 

Sabah: Liderlik sistemi

 

Habertürk: Denetimsiz sapıklık

 

Cumhuriyet: Gül bayrak açtı

 

Vatan: Son çare

 

Türkiye: Bu sistem huzur getirmiyor

 

Zaman: Alçakça iftiralar

 

Taraf: Devlet yurdunda Ak Genç kriteri

 

Yeni Şafak: O kadın tespit edildi

 

Star: Türkiye’yi sarsan belgeler

 

Akşam: Hain plana soruşturma

 

Bugün: Tablet çöktü

 

Özgür Gündem: Zimane me welate me ye 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli