İstanbul Valiliği’nden Kadıköy ve ‘Ferhat Encü’ açıklaması

20-12-2022
Etiketler İstanbul HDP Ferhat Encü
A+ A-

Haber Merkezi - İstanbul Valiliği, HDP'nin Kadıköy'de yapmak istediği basın açıklamasında HDP İl Eş Başkanlarının da olduğu 87 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

İstanbul Valiliği, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye bir polisin tokat atmasını Kadıköy’de protesto etmek isteyen partililerden 87’sinin gözaltına alındığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklama şöyle:

"Kadıköy ilçemizde 18.12.2022 Pazar günü HDP organizesinde gerçekleştirilmek istenilen izinsiz gösteri girişimlerine izin verilmemesi nedeniyle bugün Kadıköy ilçemizin farklı noktalarında izinsiz gösteri teşebbüsünde bulunan ve aralarında HDP İl Eş Başkanlarının da olduğu (87) şahıs yakalanmıştır. 

 Yakalanan şahıslar hakkında adli işlem başlatılmıştır."

İstanbul Kadıköy'de dün HDP eş başkanları, milletvekilleri, Emek ve Demokrasi İttifakı bileşenleri ve sivil toplum kuruluşları partinin İstanbul İl Eş Başkanı ve eski Şırnak Milletvekili Ferhat Encü’ye bir polisin tokat atmasını bugün Kadıköy’de protesto etmek istemişti.

Ancak polis, protestoya izin vermeyerek eyleme müdahale etmişti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve milletvekilleri, sokakta polis ablukasına alınmış, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın da ilçe başkanlığından çıkışına bir süre izin verilmemişti.

Bu arada sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Ferhat Encü, “Dünden beri dayanışma duygularını paylaşan herkese sonsuz teşekkürler sunuyorum. İki gündür maalesef faşizmin gözaltına maruz kaldığım için gelen aramalara, atılan mesajlara cevap veremedim. Bir an bile geri adım atmayacağız. Faşizme karşı direnmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli