Saldırıyı TAK üstlendi

20-12-2016
Rûdaw
Etiketler TAK Kayseri Patlama
A+ A-

Haber Merkezi - Türkiye’nin Kayseri ilinde 17 Aralık’ta düzenlenen saldırıyı Kürdistan Özgürlük Şahinleri  (TAK) örgütü üstlendi.

 

Kayseri'de 17 Aralık’ta çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan otobüse bombalı saldırı düzenlenmiş, saldırıda 14 asker hayatını kaybederken, 55 kişi de yaralanmıştı.

 

TAK yaptığı açıklamada, saldırıyı 1990 Van'ın Özalp ilçesi doğumlu Çekdar Xebat kod adlı Kasım Yıldırımçakar'ın yaptığını belirtti.

 

TAK açıklamasında şunlara yer verdi:

 

“Kayseri Dağ Komando Tugayı yıllardır Kürt Halkı üzerinde gerçekleşen soykırım savaşında ön saflarda yerini almış, binlerce insanımızın kanına girmiştir. Bu nedenle Şehid Şervan-Andok İntikam Timi özel olarak bu gücü hedef almış ve onlarcasının ölümü ve yaralanması ile sonuçlanan başarılı eylemi gerçekleştirmiştir.

 

TAK Kürdistan’da gerçekleşen vahşi saldırılarda parmağı olan tüm katil sürülerinden intikam alacak, soykırım tehdidi ile Kürt Halkını her gün daha fazla sindirmek isteyen Türk devlet faşizmine karşı amansız savaşımını yükseltecektir.

 

Anlaşılıyor ki şaşkına dönen Türk yetkilileri, aynı cümleleri kurmaya doyamayan güvenlik ‘uzmanları’ bundan sonra TAK’ın ne yapacağını merak ediyor. Biz bu cevabı verelim: TAK savaşçıları Çektar Yoldaş şahsında açığa çıkan bu eylem çizgisini sahiplenecek, kendileri için belirlenmiş yeni faşist odaklara yönelmek için sadece gün sayacaktır.”

 

Türkiye Başbakanı Yardımcısı Numan Kurtulmuş, saldırıyla ilgili açıklamada "Oklar şu anda PKK'yı işaret ediyor" demişti.

 

Türkıye Hükümet, TAK ile PKK'nin aynı örgüt olduğunu belirtirken, PKK ise TAK'ın doğrudan kendilerine bağlı olmadığını savunuyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli