Rojava'ya hava saldırısı: İlk bilanço açıklandı!

20-11-2022
Etiketler Rojava TSK MSB PKK DSG Hava saldırısı Derik Haseke
A+ A-

Haber Merkezi – SOHR, TSK’nin Rojava’da düzenlediği operasyonda “6 Suriye askeri ve 9 DSG üyesinin hayatını kaybettiğini” duyurdu. Öte yandan Özerk Yönetim’e yakın haber kaynakları ise “9 sivilin ve 10 Suriye askerinin hayatını kaybettiğini” belirtti.

Suriye İnsan Hakları Gözlem Evi (SOHR), Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait uçaklar tarafından gerçekleştirilen 25'e yakın hava saldırısında Rakka ve Haseke kırsalında 6 Suriye askerinin ve 9 Demokratik Suriye Güçleri (DSG) üyesinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

SOHR’un haberinde Haseke'nin batısındaki Ebu Rasin kırsalında yer alan Um Harmal köyünde Suriye sınır muhafızlarına ait bir karakolun bombalandığı açıklandı.

İki hava saldırısında dört Suriye askerinin hayatını kaybettiği, biri subay olmak üzere sekiz askerin de yaralandığı öne sürüldü.

Rakka'nın kuzeyinde yer alan Suriye'ye ait bir askeri karakolun da hedef alındığı hava saldırılarında iki askerin hayatını kaybettiği, üç askerin de yaralandığı kaydedildi.

“Derik’te 1’i gazeteci 9 sivil, Şera’da ise 10 Suriye askeri hayatını kaybetti”

Öte yandan Rojava Özerk Yönetimi’ne yakın medya kaynakları ise “Derik’te 9 sivilin, Şera’da ise 10 Suriye askerinin hayatını kaybettiğini” duyurdu.

ANHA’nın haberinde 10 Suriye askerinin Efrin’e bağlı Şera ilçesinde Şewarxa köyünde düzenlenen hava saldırısında hayatını kaybettiği bilgisine yer verildi.

Derik’in Teqil Betil köyündeki bir aracın hedef alındığı belirtilen açıklamada 2 sivilin, ardından düzenlenen bombardımanda da 7 sivilin hayatını kaybettiği ve yaşamını yitirenler arasında İsam Ebdullah adlı gazetecinin de olduğu kaydedildi.

Ayrıca Kobani’deki Miştenur Tepesi’nin hedef alındığı, Yeni Mahalle ve Kaniya Kurdan Tepesinin de bombalandığı duyurulurken bir hastanenin tamamen yıkıldığı aktarıldı.

Rojava’ya ilişkin haberler yayınlayan North Press Agency ise bombardımana ilişkin yaptığı haberde Haseke’de bir askeri noktanın hedef alınması sonucu 3 Suriye askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ne olmuştu?

TSK'ya ait uçaklar Kürdistan Bölgesi’nde bazı noktaları ile Rojava’da Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) kontrolü altındaki bölgeleri hedef aldı.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Basın Sözcüsü Ferhat Şami, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, saldırının hava bombardımanı olduğunu duyurdu. Şami, "Türkiye'nin hava saldırısında Tel Abyad'ın doğu kırsalındaki Kazali, Tel Rif'at ve Zarkan'da Şam Hükümeti güçlerine ait askeri mevziler hedef alındı" ifadelerini kullandı.

DSG sözcüsü, savaş uçaklarının 2018'de Efrin'den kaçanların yoğun olarak yaşadığı Beilonya köyü ile Kobani’de yerinden edilenlerin yaşadığı Dahir Arab köyünün de bombardımanların hedefi olduğunu söyledi.

MSB’den yapılan açıklamada da “Hesap zamanı!” ifadesiyle paylaşılan hava harekatının “Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda” gerçekleştirildiği belirtildi.

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da “Pençe-Kılıç Hava Harekâtı” olarak adlandırılan operasyona ilişkin yaptığı açıklamada, "Ülkemizin ve milletimizin güvenliğine kastedenlerden yaptıklarının hesabını bugüne kadar sorduk, sormaya devam edeceğiz" dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli