HDP eş başkanlarından Irak Cumhurbaşkanı Reşid’e tebrik mesajı

20-10-2022
Etiketler HDP Pervin Buldan Mithat Sancar Irak Latif Reşid
A+ A-

Haber Merkezi - HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Irak Cumhurbaşkanlığı’na seçilen Latif Reşid’i tebrik etti.

Irak'ta 13 Ekim'de Parlamentoda yapılan oylamada Cumhurbaşkanı seçilen Latif Reşid’e kutlama mesajı gönderen Buldan ve Sancar, “Bölge halklarının içinden geçtiği bu zor süreçte üstlenmiş olduğunuz yeni görevde başarılı olmanızı içtenlikle dileriz” dedi.

Mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Siyasi istikrar ve özgürlükler uğruna ağır bedeller ödeyen ve yeni döneme barışçıl ve demokratik bir ortamda, mutabakat, uzlaşı ve diyalog temelinde girmeyi arzulayan Irak halklarının sizden büyük beklentiler içinde olduğunun farkındayız. Bu sebeple Irak’ta yeni hükümetin kurulabilmesinin yanı sıra toplumsal barışın ve çatışmasızlık halinin ülke genelinde tahkim edilmesine yönelik girişimlerinizi HDP olarak her zaman destekleyeceğimizi bilmenizi isteriz. 

Deneyimlerinizin ve birikimlerinizin ışığında ülkenin çok kültürlü ve kimlikli yapısına uygun, siyasi taraflar arasında uzlaşı ve diyaloğu esas alarak, sorunları barışçıl yöntemlerle çözülmesi için gayret göstereceğinize inancımız tamdır.

Bu vesileyle Irak Cumhurbaşkanlığı görevinizde üstün başarılar diler, en derin saygılarımızı sunarız.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli