Ahmet Eşref Fakıbaba AK Parti’den ve milletvekilliğinden istifa etti

20-10-2022
Rûdaw
Etiketler Ahmet Eşref Fakıbaba İstifa AK Parti
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - 2017-2018 yılları arasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görev yapan AK Partili Ahmet Eşref Fakıbaba, milletvekilliğinden ve partisinden istifa etti.

Ahmet Eşref Fakıbaba, istifa haberini Twitter’dan duyurdu.

İstifasına dair açıklama yapan Fakıbaba, “2003'te üyesi olduğum AK Partide değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı bana veren bütün büyüklerime ve Şanlıurfa halkına yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Kendisine oy veren hemşehrilerine "saygısızlık olmasın diye" istifa ettiğini duyuran Fakıbaba, “Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum. Ak Parti Üyeliğinden ve AK Parti için bana oy veren hemşehrilerime saygısızlık olmasın diye Milletvekilliğinden de istifa ediyorum. İnşallah aldığım bu karar ülkem için hayırlara vesile olur” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'ye katılacak
 
Rûdaw'a konuşan Fakıbaba'nın danışmanı İbrahim Akbaş, Fakıbaba'nın Çarşamba günü Ankara'da düzenlenecek törenle İYİ Parti'ye katılacağını söyledi.
 
"Meral Hanım’la iki kez görüştüm ve ikna oldum"
 
Sözcü gazetesine konuşan Fakıbaba ise, "Söylemiyordum ama konuşulmaya başlayınca söyleyeyim. İYİ Parti’ye katılıyorum. Bağımsız bir insanım. Vekillikten de istifamı gönderdim. Etik olarak da Fakıbaba’ya yakışan bir olay. Ben ne AK Partiliyim ne de vekilim. Özgür vatandaş olarak parti seçmem hakkım vardır. Sıfırdan başlıyorum İYİ Parti’ye geçiyorum. Milletvekilliğini bırakmakla AK Parti seçmenine saygısızlık yapmadım. Meral Hanım’la iki kez görüştüm ve ikna oldum" dedi.
Çeşitli konularda AK Parti ile görüş ayrılıklarına düşen Ahmet Eşref Fakıbaba, daha önce Urfa'nın Suruç ilçesinde, AK Parti Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve yakınları ile yaşanan kavgada iki oğlunu yitiren, eşi de hastanede linç edilen Emine Şenyaşar'ın başlattığı "adalet" nöbetine destek vermişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli