Bakan Şimşek: Mezardan babam çıkıp gelse dahi ayrıcalık tanınmayacak

20-09-2023
Rûdaw
Etiketler Mehmet Şimşek Hazine ve Maliye Bakan Kamu İhale
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda yakınlarına ayrıcalık tanıdığına dair iddia üzerine, “Mezardan babam çıkıp gelse dahi eş-dost, akrabam olduğunu ifade eden hiç kimseye kamuda ayrıcalık tanınmayacaktır” dedi.

BirGün gazetesinde yer alan haberde Emlak Konut’un Beşiktaş’taki bir kamu arazisinin, Mehmet Şimşek’in dostu Hayrullah Kubba’nın şirketi Kubba İnşaat’ın da içinde yer aldığı bir iş ortaklığına verildiği iddia ediliyordu.

Konuyla ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan "Yalanlama" başlığı ile açıklama yapılırken, Bakan Şimşek'in ihalenin gerçekleştiği 13 Nisan 2023'te bakan olmadığı belirtildi. 

Açıklamada, "Bu haberi kaynağına sormadan yapan gazeteci hakkında gerekli hukuki süreç başlatılacaktır" denildi.

Bakanlığın açıklamasını sosyal medya hesabından paylaşan Bakan Şimşek de, "Haber görünümlü karalamayı kınıyorum. Ben yurtdışında iken ve henüz bakan değilken; açık artırmada alınan bir işi bana bağlamaya çalışmışlar. 'Mezardan babam çıkıp gelse dahi eş-dost veya akrabam olduğunu ifade eden hiç kimseye kamuda ayrıcalık tanınmayacaktır' talimatım hâlâ geçerlidir!" dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli