‘Barınamıyoruz’ diyen öğrenciler parkta sabahladı

20-09-2021
Rûdaw
Etiketler Barınamıyoruz Hareketi Öğrenci Yurt
A+ A-

Haber Merkezi - Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda kalmaya hak kazanamayan üniversite öğrencileri, konut kiralarındaki artış ve yurtların pahalılığı nedeniyle yaşadıkları zorluğa dikkat çekmek için İstanbul’da parkta yattı. Eyleme CHP’li vekil Mahmut Tanal da destek verdi.

Üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlamasıyla barınma problemi yaşayan, devlet yurtları tarafından talepleri karşılanmayan, pahalı olması nedeniyle özel yurt ve kiralık evlerde kalamayan öğrenciler, “Barınamıyoruz Hareketi” adıyla bir araya geldi.

Yurtlarda, apartlarda ve evlerde kiraların denetlenmesi, düşürülmesi ve öğrencilerin desteklenmesi amacıyla çalışma yürüten bağımsız bir hareket olan Barınamıyoruz Hareketi’nin çağrısıyla öğrenciler, yaşanan soruna dikkat çekmek amacıyla dün gece Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda sabahladı.

Öğrencilerin etkinliğine CHP Milletvekili Mahmut Tanal da destek verdi ve parkta sabahladı. Öğrencilerle birlikte parkta yatan Tanal "Burası saraydan rahat" dedi.

Polis öğrencilerin bulunduğu parkın etrafını ablukaya aldı.

Polis ekipleri ile konuşan Tanal, "Öğrencileri hem yurtsuz bıraktılar hem de dışarıda bile barınmalarına izin vermiyorlar. KYK yurtları neden yetersiz? Önce bunu izah edin" dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli