Dersim Belediyesi 5 bin kişilik aşure dağıttı

2 saat önce
Ali Haydar Gözlü
Etiketler Dersim Muharrem ayı Zeynel Kete
A+ A-

Dersim (Rûdaw) – Dersim Belediyesi Muharrem ayı nedeniyle vatandaşlara 5 bin kişilik aşure dağıttı.

Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda vatandaşın katıldığı aşure etkinliğinde verilen duaların ardından aşureler vatandaşlara ikram edildi.

Dersim Belediye Eş Başkanı Birsen Orhan'nın da katıldığı etkinlikte vatandaşlar, etkinlik sayesinde bir araya gelmekten ötürü mutlu olduklarını ifade etti.

Aşure etkinliğine katılan Zeynel Kete, "Kerbeladan beri 12 imamlar için oruç tutulur, aşureler pişirilir ve pay edilir. Her yıl aşure etkinliği Hz Hüseyin şehit edilmesi anısına Kerbeladan beri bu ritüeller yapılır. Aşure, barıştır, sevgidir, kimse zulüm görmesin kimse kimliğinden ötürü ötekileştirilmesin aşure buna vesile olsun “ifadesini kullandı.

Etkinliğe Diyarbakaır'dan katıldığı ifade eden Vuhap Tuna, "Genel anlamıyla çok güzel, dayanışma var. Saygı duyuyorum, güzel bir gelenek, insanlar oruç tuttuktan sonra aşure dağıtılması çok güzel insanlar mutlu" dedi.

Diren Günal da, "Bu aşure gününde binlerce insan bir araya geldi, birlikte aşure yediler, birbirini sordular, kaynaştılar birbirimizi gördük herkese sağ olsun" diye konuştu.

Foto: Ali Haydar Gözlü / Rûdaw

Etkinliğe yurtdışından katılanlar da vardı.

Almanya’dan Dersim’e gelen Ayfer Yıldız, "Ben Almanya'dan buraya geldim, belediye aşure yapmıştı çok güzel olmuştu teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Ronya Çağlı, "Buraya gezmeye geldik, Dersimi çok seviyorum, kendim hakiki Kürdüm Zaza'yım, ama fazla dilimi bilmiyorum, herkes dilini öğrenmeye çalışsın ben de kendi ana dilim Kürtçeyi öğrenmek için çabalıyorum" dedi.

Foto: Ali Haydar Gözlü / Rûdaw

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli