TÜRKİYE BASIN ÖZETİ – Bodrum değil Cilo

20-07-2015
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye basını bugün birinci sayfalarda genel olarak koalisyon, erken seçim ve Kıbrıs Savaşı’nın 41’nci yıldönümüne ilişkin haberlere yer verirken, Habertürk’te farklı bir konu da işlendi.

 

Gazetenin “Bodrum değil cilo” başlıklı haberinde, “Uzun yıllar devam eden operasyonlar ve çatışmalarla gündeme gelen Hakkari, Çözüm Süreci'nin başlamasından bu yana ortaya çıkan değişimin en büyük tanıklarından biri olduğu” belirtilerek, şöyle denildi:

 

“Bir zamanlar silah seslerinin eksik olmadığı Cilo Dağı'ndaki Sat Gölleri de bölgede huzur ortamının hakim olmaya başlamasıyla yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya başladı.”

 

İnternet sitelerinde de yayımlanan haberlerde, havaların ısınmasıyla Türkiye'nin en yüksek ikinci zirvesi Cilo Dağı'na tırmanan dağcıların, yorgunluklarını zirveye çok yakın noktadaki Sat Gölleri'nde yüzerek attığı ifade edildi.

 

Haberlerde, Ankara, İstanbul, Bursa, Samsun ve Eskişehir'den kente gelen 21 kişilik grubun, Cilo Dağcılık Kulübü Başkanı Hacı Tansu'nun mihmandarlığında tırmandıkları dağda, zirvenin ardından Sat Gölleri'nin bulunduğu alanda kamp kurduğu kaydedildi.

 

Obama’nın böcek korkusu

 

ABD Başkanı Obama ile ilgili bir konu bugün Türkiye’de yayımlanan gazetelerin hemen hepsinde yer alıyor.

 

Taraf da haber, “obama’nın böcek korkusu” başlığıyla sürmanşetten Verdi.

 

Haberde, “ABD’de önümüzdeki yıl Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimi kampanyası öncesi ailesi ile birlikte New York’ta bulunan Başkan Obama, kalacakları odalara böcek yerleştirilmesi olasılığına karşı, 86 yıllık geleneği yıktı” denildi.

 

Habere göre, ABD başkanlarının 1929 yılından bu yana  New York’a iş yada özel gerekçelerle yaptıkları ziyaretlerde kaldıkları Waldorf Astoria otelinin, geçtiğimiz yıl Çinli bir işadamına satılmasından sonra, Başkan Obama ve ailesi, odalarına Pekintarafından böcek yerleştirilmiş olabileceği gerekçesiyle başka bir otelde kalmayı tercih etti.


Taraf, New York’a, kızları 17 yaşındaki Malia, 14 yaşındaki Sasha ve eşi Michelle ile birlikte gelen ABD Başkanı’nın, Cuma gecesi Demokrat Parti için bağış kampanyasına katıldığını da aktardı.

 

Afrika sıcağı geliyor

 

Hürriyet’in birinci sayfasından yayımlanan “Afrika sıcağı geliyor” başlıklı haberde ise, meteorolojik bir uyarı konu edinildi.

 

Habere göre, Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası nedeniyle hafta başından itibaren bazı bölgelerde sıcaklıklar 40 derecenin üzerine çıkacak.

 

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen,  Avrupa'yı kasıp kavuran Afrika sıcaklarının önümüzdeki hafta Türkiye'de etkili olacağını açıkladı. 

 

Çarşamba gününden itibaren Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere birçok ilde sıcaklıkların 40 derecenin üzerine çıkacağını ifade eden Şen, “Sıcak hava dalgası, hafta başından itibaren ülkemize geliyor. Sıcaklıklar, mevsim normallerinin 5-6 derece üzerine çıkacak” diye konuştu.

 

Haberde ayrıca, “Dünyanın birçok yerinde sıcaklıklarla kuraklığın da artacağının tahmin edildiğini ifade eden Şen, küresel ısınma nedeniyle mevsimlerde yaşanan değişikliklere dikkati çekti” denildi. 

 

HABER BAŞLIKLARI

 

Zaman: Suriye krizinin sebebi neo ittihatçılık

Vatan: Eteri fazla kaçırmışlar

Posta: Zayıflama ilacı komalık etti

Habertürk: Müebbetlik kardeşler

Cumhuriyet: Şeyhlere çocuk servisi

Akşam: İmparator’un silahı zulada

Star: Kürt – Azeri kavgası

Milliyet: çÇerkez Ethem hamlesi

Türkiye: Bütün Türkler toplandık

Sabah: Kilometrelerce çile

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli