Ali Babacan: Hiçbir devlet memuru vatandaşa parmak sallayamaz

20-06-2022
Rûdaw
Etiketler Ali Babacan DEVA Partisi Yeneroğlu
A+ A-

Haber Merkezi - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kızılay'daki iş yeri denetimi sırasında milletvekili Mustafa Yeneroğlu ile bir polis arasında yaşanan tartışmayla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamayı eleştirdi.

Babacan, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Emniyet Genel Müdürlüğünün açıklamasıyla DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu'nun, alenen hedef gösterildiğini söyledi.

Kızılay'daki iş yerinin, yasalara göre hareket eden ve vergi ödeyen bir iş yeri olduğunu belirten Babacan, "Geldiğimiz noktada, iç güvenliği sağlamakla görevli bir kurum üzerinden hem vekilimiz Sayın Yeneroğlu hem de halk tehdit edilmektedir. Şunu herkes bilmelidir ki hiçbir devlet memuru vatandaşa parmak sallayamaz, haddine değil. Kamu gücünü kullanan hiç kimse hukuka aykırı davranamaz. Bir kamu kuruluşu üzerinden haksızlığı ve hukuksuzluğu koruyan bir metin yayınlanamaz" diye konuştu.

Meclis’in bir üyesinin, bir milletvekilinin, bir memur tarafından açıkça hakarete uğradığını belirten  Babacan, Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un, bu olaya sessiz kalmamasını istedi.

Türkye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da eleştiren Ali Babacan, “Kimin kimden cesaret aldığı ortada” diyen Babacan, "Bu hukuksuzluğa meydan veren, ‘Anayasa Mahkemesi kararına uymuyorum, kararı tanımıyorum’ deyip hukuksuzluğu bir iklim olarak bu ülkenin başına saran kişidir. Erdoğan’ın iş tutuş tarzıyla ülkemizde oluşturduğu iklim, devlet kurumları için ve kurumlarda çalışanlar için hukuksuzluğu sıradanlaştırmakta, hukuksuzluğu adeta normalleştirmektedir" ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli