SAMER: Kılıçdaroğlu'nun bölge illerindeki oy oranı yüzde 70'lerde

Haber Merkezi - Diyarbakır merkezli Sosyo Politik Saha Araştırma Merkezi (SAMER) Koordinatörü Yüksel Genç, yaptırdıkları anketlere göre, CHP’nin bölge illerinde oy oranının yüzde 4-5’lerde kalırken CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranının  yüzde 70 civarında olduğunu söyledi.

Artı Gerçek Diyarbakır muhabiri Remzi Budancir'e değerlendirmelerde bulunan Yüksel Genç; yaptıkları çalışmada Kılıçdaroğlu’nun yüzde 68-70 bandında bir oya sahip olduğunu gördüklerini söyledi.

HDP seçmeni içerisinde hala yüzde 10-15’lik kesimin karar vermediğini ifade eden Yüksel Genç şöyle konuştu:

“Bunların çok önemli kısmı HDP seçmeninden oluşuyor. Ama HDP seçmeni içerisinde hala yüzde 10-15’lik kesim tam olarak karar vermiş değil. Protesto edebilir, ikna olursa oyunu kullanmada Kılıçdaroğlu lehine sandığa gidebilir. O hala ara gri alan olarak duruyor. Erdoğan’ın bölgedeki oy oranı yüzde 20, Muharrem İnce’nin yüzde 2’ye yakın. Sinan Oğan’ın yüzde 0.5 civarında görünüyor. Bölgede ciddi oy kaybeden Erdoğan’ın yüzde 24’den yüzde 21’e indiği görülüyor. Erdoğan’ın 2018’de aldığı oyun yaklaşık 4-5 puan altında alacağı görülüyor. Kılıçdaroğlu’nun bu kadar yüksek oy alması, HDP seçmeninden blok halinde destek görmesi. Yeni genç seçmenin çok önemli bir kısmının da Kılıçdaroğlu lehine oy kullanması... Aradaki farkı bu açıyor. Bunların dışında yüzde 8 civarında kararsız seçmen görünüyor. Bu kararsız görünen seçmenin önemli bir kısmında, eğer ikna edilirse sandıkta muhalefet lehine oy verme potansiyeli oldukça güçlü görünüyor.”