TÜRKİYE BASIN ÖZETİ – Atatürk – Seyid Rıza / ‘İşte o gizli görüşme’

20-04-2015
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi - Yeni Şafak gazetesi, Dersim Katliamı’yla ilgili bugüne kadar hiç bilinmeyen bir sırrı açığa çıkardı.

 

Habere göre, Milli İstihbarat Teşkilatı’na sunulan bir istihbarat raporu, Atatürk’ün idamdan hemen önce Seyit Rıza ile gizlice bir araya geldiğini belgeliyor.

 

Seyit Rıza görüşmede, “Af dilersen idam edilmeyeceksin” diyen Atatürk’e, “Af dileyecek bir şey yapmadım” karşılığını veriyor. Haberde Seyit Rıza’nın şu sözleri de yer alıyor:

 

 “Ben sulh için cumhuriyet için çok şey yaptım. Silah toplamaya yardımcı oldum. Silahlar toplandı. Şu adamlar teslim edilecek dendi, teslim ettim. Her istediklerinde 'bu son' dediler. Sonra daha fazla şeyler istemeye başladılar. İstekleri hiç bitmedi. Ben bunu önceleri anlayamamıştım. Sonra çıkan Tunceli Kanunu'ndan iyice anladım.”

 

Akşam gazetesi ise bugün “1 Mayıs’ta Taksim‘e Kanlı Kobani planı” başlığıyla çıktı.

 

Haberde, PKK ile HDP’nin, ittifak yaptığı gruplarla da 1 Mayıs’ta Taksim’e yürüyüp, 6-7 Ekim olaylarındaki senaryoyu yeniden sahnelemek istediği iddia edildi. Haberde şu ifadeler yer aldı:

 

“Seçimlerde baraj sıkıntısı yaşayan HDP’nin 6-7 Ekim sonrası yeni hedefi  1 Mayıs. Seçim öncesi ilk olarak Ağrı’da fidan dikimi şenliklerine ağır silahlarla gelip çatışma çıkaran PKK saldırısında ‘mazlum’u oynayan HDP şimdi de gözünü 1 Mayıs İşçi Bayramı’na dikti. Valiliğin izin vermemesine rağmen büyük kalabalıkları 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’na sürüklemek için çağrıda bulunan HDP ittifak yaptığı grupların da desteğiyle 6-7 Ekim benzeri olayların peşinde.

 

İstanbul Valiliği'nin izin vermemesine rağmen kitlelerle 1 Mayıs'ta Taksim Meydanına girmeye çalışacak. HDP polis müdahalesiyle çıkacak kargaşada meydana gelecek olay ve yaralanmalardan 6-7 Ekim ve Gezi benzeri olaylar çıkararak hükümeti yıpratmayı planlıyor.”

 

HABER BAŞLIKLARI

 

Türkiye: İlle de Roman olsun

Sabah: Paralel Rektör paniğe kapıldı

Milliyet: Koalisyon çıkışı

Hürriyet: İnsanlık boğuldu

Star: Birlikte yeni Türkiye’ye

Bugün: Emekliye intibak

Cumhuriyet: Demokratik devrim rüzgarı

Habertürk: Halk için ekonomi

Posta: Bıcır bıcır başbakan

Taraf: Yaşanacak Türkiye için yol haritası

Vatan: O katiller niye özgür

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli