Bakanlık açıkladı: Diyarbakır’da bin 110 binaya acil yıkım kararı!

20-02-2023
Etiketler Diyarbakır Yıkım
A+ A-

Haber Merkezi – Diyarbakır’da, Türkiye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün hasar tespit çalışmalarında 45 bin 149 binada denetim yaptığı kaydedildi. İncelemeler sonucu kentte bin 110 binaya acil yıkım kararı verildiği bildirildi.

Merkez üssü Maraş olan depremlerin Diyarbakır'da enkaz çalışmaları tamamlanırken, depremde şehirdeki binalarda hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri tarafından şehirde yürütülen çalışmalarda şimdiye kadar 45 bin 149 binada hasar tespiti yapıldı.

Hasar tespiti yapılan binalar içerisinde bin 110 binanın (8 bin 284 ev) acil yıkılmakla birlikte ağır hasarlı olduğu belirlendi.

Öte yandan bin 44 binanın (12 bin 106 ev) orta hasarlı, 10 bin 977 binanın ise az hasarlı olduğu tespit edildi.

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu da Twitter hesabı üzerinde Çevre Şehircilik Diyarbakır İl Müdürlüğü verilerini paylaştı.

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren da yaptığı paylaşımda hasarlı yapı sayısına ilişkin, “Kontrollerin henüz tamamlanmadığı bu aşamada ağır ve orta hasarlı yapı sayısı, Diyarbakır için önemli bir barınma ihtiyacına ve sorununa işarettir” ifadelerini kullandı.

“Bölgede 118 bin bina yıkık”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki illerde 927 bin binanın incelemesini tamamladıklarını, 118 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespitini yaptıklarını bildirmişti.

Kurum, "Deprem bölgesinde yapmış olduğumuz çalışmalar çerçevesinde bugüne kadar 3 milyon 520 bin bağımsız bölümden oluşan 927 bin binanın incelemesi tamamlanmıştır. Bu kapsamda 118 bin binada 412 bin bağımsız bölümü yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit ettik” demişti.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli