Öcalan sınav sorusu oldu

20-01-2015
Rûdaw
Etiketler PKK Abdullah Öcalan sınav soru
A+ A-

Haber Merkezi- Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 1978 tarihli “Kürdistan Devriminin Yolu Manifestosu” sınav sorusu oldu.

 

Türkiye'nin önemli siyasi figürlerinin yetiştiği Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF), tarihi adıyla Mülkiye'de, bir dönem burada okumuş Abdullah Öcalan'ın yazdığı ve PKK'nin “kuruluş manifestosu” olarak da bilinen metin, sınavda soruldu.

 

9 Ocak 2015 tarihinde yapılan “Türkiye’de Siyasal Hayat ve Kurumlar” isimli dersin öğretim görevlisi Barış Ünlü, final sınavında öğrencilerine şu soruyu sordu:

 

“Abdullah Öcalan’ın yazmış olduğu, 1978 tarihli ‘Kürdistan Devriminin Yolu Manifestosu’başlıklı broşür ile 2012 tarihli ‘Ortadoğu’da Yerel Sistem İnşası Olarak Demokratik Modernite! Başlıklı yazıyı, sömürge, ulus devlet, devrimci şiddet, demokrasi gibi kavramlara/olgulara olan yaklaşımları bağlamında kıyaslayınız. Bu arada geçen 34 yıl boyunca dünyada ve Türkiye’de yaşanan değişimleri ve Kürt hareketinin, Kürt toplumunun yaşadığı dönüşümleri içerecek şekilde yapınız.”

 

Bu olayın Vahdet gazetesinde yer almasında sonra sosyal medyada Barış Ünlü’ye tepki gösterenler ve destek çıkanlar kampanya başlattı.

 

Konuyla ilgili gazeteye konuşan Barış Ünlü, derslerde “Öcalan propagandası” yapılmadığını söyledi.

 

Dersin içeriğine kendilerinin karar verdiğini, sınavda da okumalar ve anlatılanlar üzerine soruların sorulduğunu belirten Ünlü, şunları kaydetti:

 

“Türkiye’de Siyasal Hayat ve Kurumları dersi, Kürt ve Ermeni meselelerinin modern Türkiye tarihini nasıl şekillendirdiği, nasıl etkilediği üzerine bahsedilen bir ders. Ben propaganda yapmıyorum, Kürt meselesini anlatıyorum.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli