Fethullah Gülen: Gülünç durumdalar

Haber Merkezi- Fethullah Gülen, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faili meçhul bazı cinayetlerle Gülen Cemaat'i ilişkilendiren sözlerine, “Ölçüsüz iddialarda bulunarak kendilerini gülünç duruma düşürüyorlar” dedi.

 

Fethullah  Gülen, sohbetlerinin yayınlandığı internet sitesi herkul.org'da yer alan son videoda "İslam'ın adam öldürmenin vebaline ve yaşama hakkına bakışını" anlattı.

 

Gülen, bu konularla ilgili ayetlerden örnekler vererek, "Kim katil olmayan ve yeryüzünde fesat çıkarmayan bir kişiyi öldürürse sanki bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir adamın hayatını kurtarırsa sanki bütün insanların hayatını kurtarmış olur" ifadelerini kullandı.

 

Gülen, Erdoğan'ın, bazı faili meçhul cinayetlerin arkasında Cemaat'in olduğuna ilişkin sözlerine ise şu şu şekilde yanıt verdi:

 

"Değil insan öldürmek en küçük bir canlının hayatına kastetmek bile hakiki mü’minlerden fersah fersah uzaktır. Şimdi kalkıp da ‘Fâili meçhuller arkasında da bunlar var! Falan filanlarla da bunlar anlaşıyor!’ demek suretiyle bir kısım ölçüye, mizana, intizama gelmeyen, endazesiz iddialarda bulunuyorlarsa, inanın topyekün insanlık karşısında kendilerini gülünç duruma düşürüyorlar.”

 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir hafta önce TOBB üyeleriyle istişare yaptığı istişare toplantısında “paralel yapı” dediği Gülen Cemaati'yle ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

 

Erdoğan, "17 Aralık sonrası biz ne dedik; İnlerine gireceğiz dedik. Bir yıl geçti Allah’a hamdolsun inlerine girdik ve giriyoruz. Eğitimden, hizmetten bahsedenlerin bir takım kirli cinayetlere, faili meçhul cinayetlere bile bulaştığını görüyoruz. Daha fazlası çıkacak. Daha şaşırtıcı şeyler de göreceksiniz ancak inlerine girdikçe bazı gerçeklerle de karşılaşıyoruz."sözlerini kullanmıştı.