İstiklal patlaması: 2 Arap ile 3 Moldovalı şüpheli yakalandı

19-11-2022
Etiketler İstiklal Taksim İstanbul Patlama
A+ A-

Haber Merkezi – Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım’da gerçekleşen ve 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırının şüphelisi oldukları belirtilen 5 kişi Bulgaristan’da yakalandı.

AA’nın aktardığına göre Cumhuriyet Başsavcı Sözcüsü Siyika Mileva, Bulgaristan ulusal haber ajansı BTA’ya yaptığı açıklamada, Türkiye yetkilileri ile yapılan çalışma sonucu, 3 Moldovalı ile 2 Arap şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Mileva, şüphelilerin şimdilik 72 saat gözaltında kalacaklarını, ancak savcılığın şüphelileri tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edeceğini aktardı.

Bulgar basınına göre şüpheliler, bombalı saldırıdan 3 gün sonra yasa dışı yollarla Bulgaristan’a giriş yaptı.

Haberde şüpheliler arasında, “Bilal Hassan’ın yakın yardımcısı” olarak gösterilen Amran Abdulrami’nin de yer aldığı kaydedildi.

8 şüpheli daha gözaltına alındı

AA’nın yine verdiği habere göre, saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmada, “saldırıyı gerçekleştiren şahıslara yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen”, T.A, S.G, M.E.Y, M.E.A, H.A, H.A, S.C. ve H.A. olmak üzere 8 şüpheli daha yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin buradaki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli