HDP: Bu bir sınav!

Ankara (Rûdaw) - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari milletvekili Abdullah Zeydan,  Roboski dosyasının yeniden açılmasının önemli bir adım olacağını belirterek, “Bu dosya AKP hükümetinin samimiyeti adına bir sınavdır”dedi.

 

28 Aralık 2011 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bombardımanı sonucu Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde 34 sınır ticareti yapan sivil hayatını kaybetmişti.

 

Roboski Katliamı, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sonrası yeniden tartışılmaya ve olayın Gülen Hareketi'yle ilgisi olup olmadığı araştırılmaya başlandı.

 

Rûdaw’a konuşan HDP milletvekili Abdullah Zeydan, Roboski dosyasının açılmasının önemli bir adım olacağını belirterek, şöyle dedi:

 

“Her kim ki bu milleti birbirine düşürmüş ise açıklanması gerekiyor. Tabii ki mahkum da edilecektir. Başta Roboski aileleri olmak üzere, Kürt halkının ve Türkiye halkının vicdanında mahkum olacaklardır. Bu dosya AKP hükümetinin samimiyeti adına bir sınavdır.”

 

İnsan hakları aktivisti Nurcan Aktay ise, “Dosyanın yeniden açılmasını umut ediyoruz”dedi.

 

Operasyonun sadece askerlerin verdiği bir karar olmadığını ifade eden Nurcan Aktay, “Siyasilerin de verdiği bir karardı. Askeri yetkililerle beraber siyasilerin de yargılanmalı” diye konuştu.