Süleyman Soylu’dan ‘İstifa edip yeni parti kuracak’ iddiasına yanıt

Haber Merkezi – Soylu, yeni parti kuracağına ilişkin iddialara, "Tayyip Erdoğan liderliğine itiraz ve yeni bir siyasi parti kurmak siyasi cinnettir" sözleriyle yanıt verdi. Soylu, "Ailemizin mücadelesinin yeri AK Parti ve Cumhur İttifakı’dır" diye konuştu.

Türkiye Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’nun partisinden istifa ederek yeni bir parti kuracağı ileri sürülmüş, Soylu’nun bu arayışta olduğu kulisleri yayılmıştı. Ancak Soylu, iddiaları yalanladı.

Oda TV’ye konuşan Soylu, “Tayyip Erdoğan liderliğine itiraz ve yeni bir siyasi parti kurmak siyasi cinnettir” dedi.

Devamında ise “Ayrı bir siyasi parti kuracak diyen dedikoduculara söylüyorum; 40 yıl oldu siyasi hayatım… Siyaseti, dedikodular mühendislikler değil Allah’a, millete doğrulara olan sadakat belirler” sözlerini ekledi.

Soylu siyasi hayatının geleceği ile ilgili soruya da “Ailemizin mücadelesinin yeri AK Parti ve Cumhur İttifakı’dır” diye yanıtladı. Soylu, şunları dedi:

“Siyaseti dava olarak unutanlara da tavsiyem davanın lideri Tayyip Erdoğan’dır. Ne kadar yaşarım bilemem. Babamı sedye ile oy vermeye götürdük. Yaşadığım sürece sedye ile de tekerlekli sandalye ile de olsa davamızın neferi olarak oy vermeyi Allah nasip etsin diye dua ediyorum.”

Erdoğan’la görüşmesi

Ankara’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ne görüştüğü sorulan Soylu, “Cumhurbaşkanı ile bir görüşmedir. Siz de takdir edersiniz ki mahrem” dedi.