HDP: OHAL uygulamalarını yasalaştıracaklar

19-07-2018
Kemal Avcı
Etiketler OHAL AK Parti TBMM HDP CHP
A+ A-

Ankara (Rûdaw) - Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, “Anladığımız kadarıyla hükümet olağanüstü hali (OHAL) kaldırıyor. Ama OHAL uygulamalarını yeni maddelerle yasalaştıracaklar” dedi.

 

AK Parti OHAL döneminde yapılan bazı düzenlemelerin yasalaşması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) bir yasa tasarısı sundu.

 

Rûdaw’a konuşan Katırcıoğlu, OHAL uygulamalarının yeni maddelerle yasalaştırılacağını söyledi.

 

OHAL etkisinin devam edeceğini belirten Katırcıoğlu, sözlerine şunları ekledi:

 

“Anladığımız kadarıyla hükümet OHAL’i kaldırıyor. Bu şekilde OHAL kaldırılmış gözükecek ancak OHAL etkisinin devam ettiği bir Türkiye göreceğiz.”

 

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ise, “Türkiye içinde faaliyet yürüten PKK, FETÖ, DHKP-C, IŞİD ve MLKP gibi terör örgütleriyle mücadele etmek gerekir” diye konuştu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yasa tasarısının OHAL’in devamı niteliğinde olduğunu belirterek, tepki gösteriyor.

 

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “OHAL’in başlatıldığı 20 Temmuz’un bir darbe olduğunu bir daha gösterdiler. Her darbe yasalarını çıkartır. OHAL’i kaldıracaklar ama fiili olarak uygulayacaklar. Bakanlar, valiler ve güvenlik güçlerine verilen yetkiler OHAL’den daha kötü” ifadelerini kullandı.

 

Gözaltı süresinin 12 güne çıkarılacağı, valilere toplantı ve gösterileri engelleme gibi geniş yetkiler veren  yasa tasarısı önümüzdeki Pazartesi günü meclis genel kurulunda oylanacak.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli