Ensarioğlu: Bir çılgınlık bekliyorduk

19-07-2016
Rûdaw
Etiketler Galip Ensarioğlu AK Parti Diyarbakır Darbe girişimi
A+ A-

Haber Merkezi - AK Parti Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu, darbe girişimine ilişkin,  “Bir çılgınlık bekliyorduk ama bu kadarını beklemiyorduk” dedi.

 

Galip Ensarioğlu, darbe girişimi ve sonrasında yaşananları Doğan Haber Ajansı’na değerlendirdi.

 

Darbe girişimini gerçekleştiren yapının dünyada eşine, benzerine rastlanmayan bir örgüt olduğunu  söyleyen Ensarioğlu, şöyle konuştu:

 

"Örgütlenme biçimi, çalışma sistemi, bağlantıları. Bunlardan bir çılgınlık bekliyorduk ama açıkçası bu kadarını beklemiyorduk. Meclis'i, devletin kurumlarını bombalayacak, halkın üzerine ateş açacak, tankla sivil insanları öldürecek, bir çılgınlığı hiçbir şeyle tarif edemezsiniz.

 

Bu, gözü dönmüşlüktür, aklını yitirmişliktir. Vatana, millete, demokrasiye ve ülkenin geleceğini kastettiler. Halkımızın basireti, cesareti, siyasi partilerimizin duruşu, basınımızın bu konudaki dik duruşu, demokrasiden yana olan tavrı belirleyici olmuştur, halkın iradesine ve geleceğine sahip çıkmıştır.”

 

 

AK Partili Ensarioğlu, darbe girişimini sadece paralel örgütün mü yoksa başka güçlerin de desteğiyle mi gerçekleştirdiği ile ilgili bir soru üzerine ise şu yanıtı verdi:

 

"Bütün bunların bağlantılarını, ilişkilerini, ortaya çıkarıp, delillendirdikten sonra bunları konuşmak daha doğru olacak. Bütün detaylarıyla değerlendirilecek, kimin ilgisi ilişkisi varsa ortaya çıkacak.”

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli