Meteorolojiden 13 ile 'sarı' uyarı: Sağanak bekleniyor

19-06-2023
Etiketler Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye Sağanak Yağış
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 13 kenti 'sarı' kodla uyardı. Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Türkiye genelinde sağanak etkisini sürdürüyor. Birçok ilde cadde ve sokaklar göle döndü, araçlar suya gömüldü. Yeni haftada da meteoroloji, 13 kenti `sarı` kodla uyardı.

Yağışların, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, (Sinop hariç) Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç ve yüksek kesimleri, Sakarya ve Osmaniye çevreleri ile Hatay'ın kıyı, Maraş'ın batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının İç Ege ve Trakya’da iki ila dört derece artacağı, İç Anadolu ile doğu kesimlerde üç ila beş derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Ankara, Kocaeli, Nevşehir, Sivas, Kırıkkale, Kayseri, Çankırı, Düzce, Yozgat, Sakarya, Konya, Kırşehir ve Eskişehir için sarı kodlu uyarı verdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli