TÜRKİYE BASIN ÖZETİ – ‘YPG’nin yeni hedefi Azez’

19-06-2015
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye’de, seçim sonrası hükümet kurma çabalarını ve Rojava’nın Tel Abyad kentinin Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) kontrolüne geçmesinin basındaki yankıları devam ediyor.

 

Türkiye gazetesi, koalisyon görüşmelerine ilişkin AK Parti-MHP yakınlaşmasına dikkat çekerek, "Orta Yol Formülü" başlığını attı. Haberde şöyle denildi:

 

“CHP'nin dönüşümlü başbakanlık şartını kabul edilemez bulan AK Parti, koalisyon için rotayı MHP'ye çevirdi. AK Parti, 'çözüm'de  HDP'yi devreden çıkartıp "Süreci milletle yürüteceğiz" mesajı verdi. Eski bakanlar için de "276'yı bulun götürün Yüce Divan'a" denildi. AK Parti, MHP'nin Erdoğan'a ilgili talebine de "Cumhurbaşkanı seçimden önceki tavrını sürdürmez" karşılığını verdi. Meclis Başkanlığı seçimi son tura kalması halinde MHP adayına destek de gündemde.”

 

Yeni Şafak gazetesi, ABD'nin hava desteği ile Tel Abyad’ı IŞİD işgalinden kurtaran YPG’nin şimdi de Azez’e yöneldiğini yazdı. Gazetenin “Dehşet senaryo” başlığıyla duyurduğu haberde şu ifadeler yer aldı:

 

“Muhalif kaynaklara göre IŞİD, Azez'i tıpkı Tel Abyad'da olduğu gibi PYD'ye vermek için almak istiyor. Muhaliflerin teorisine göre şehre önce IŞİD girecek, ardından ABD hava bombardımanına başlayacak, daha sonra ise binlerce kişilik göç dalgası Türkiye sınırına hareket edecek. Karadan ABD'nin birliği gibi hareket eden YPG güçleri, Azez'i kontrol altına alıp kantonlar arasındaki toprak bütünlüğünü sağlayacak. Bu da Kuzey Suriye'de bir Kürt devletinin sınırlarının şekilleneceği anlamına geliyor.”

 

HABER BAŞLIKLARI

 

Türkiye: Orta yol formülü

Sabah: PYD, DAEŞ’ten daha tehlikeli

Yeni Şafak: Dehşet senaryo

Milliyet: En yakını anlattı

Star: PYD kapıyı kapattı

Akşam: Hürrüyet-CIA ortak yapımı

Bugün: Silivride dinleme skandalı

Cumhuriyet: Korkunç ifadeler

Taraf: Sınırda büyük zaafiyet

Vatan: Kırmızı çizgi pembeleşmeli

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli