DEM Parti Eş Başkanları Figen Yüksekdağ’ı ziyaret etti

19-05-2024
Etiketler DEM Parti Figen Yüksekdağ Tülay Hatimoğulları Tuncer Bakırhan
A+ A-

Kocaeli (Rûdaw) - Kandıra Cezaevi’nde Figen Yüksekdağ’ı ziyaret eden DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan daha sonra açıklama yaptı. Hatioğulları, “Sevgili Figen’in de ifade ettiği gibi, dayanışmamızı, özgürlük mücadelesini Kürt halkıyla, işçilerle, emekçilerle, kadınlarla, doğa ve insan hakları savunucularıyla dayanışmamızı sürdüreceğiz” dedi.

Kobani Davası'nda açıklanan kararların ardından Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ile Tuncer Bakırhan, Kocaeli Kandıra 1 No’lu F Tipi Cezaevi’ne giderek Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına konuşan Hatimoğulları, “Sevgili Figen şunu açık ve net ifade etti. Bizler de bu görüşü canı gönülden paylaşıyoruz. Bu karar ve kararla paylaşılan şey aslında bir dayanışmanın bir ortak mücadelenin mahkum edilmeye çalışılmasıdır” dedi.

Başından beri Kobani Davası’nın bir “siyasi dava” ve “intikam davası” olduğunu söylediklerini hatırlatan Hatimoğlulları, “Kobani’de halk ile dayanışan IŞİD’e karşı gerek Türkiye gerek Orta Doğu gerekse dünyada en güçlü tavrı ortaya koyan halklar, ezilenler ve sömürülenlerin dayanışmasına bir ceza verilmek istendi. Bu cezaya karşı bizler Kandıra Cezaevinden sevgili Figen’in de ifade ettiği gibi, dayanışmamızı, özgürlük mücadelesini Kürt halkıyla, işçilerle, emekçilerle, kadınlarla, doğa ve insan hakları savunucularıyla dayanışmamızı sürdüreceğiz. Bu karar hiçbir şekilde bu duruşumuzdan, bu yaklaşımımızdan, bu mücadele azmimizden bizleri geri durdurmayacaktır. Ben bir kez daha sizlere teşekkür ediyorum. Sevgili Figen Yüksakdağ’ın da selam ve sevgilerini bir kez daha iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Tuncer Bakırhan da verilen cezaların haksız olduğunu ve sürecin henüz bitmediğini belieterek şöyle konuştu:

“Nasıl ki bir sosyalist kadın olarak Figen başkanımız dünyanın ak yüzü, dünyanın en önemli, en temiz mücadelesini veren, IŞİD barbarlarına karşı savunan Kobanê halklarıyla dayanıştığı için buradaysa; bizler de Kürtler, kadınlar, devrimciler, gençler olarak dünyanın ak yüzü bir mücadeleyle dayanışan onun gerçekten savunuculuğunu yapan ve şimdi cezaevinde olan arkadaşlarımızla dayanışacağız” dedi.

Bu yargılama bitmedi, halklarımız mücadelesiyle dayanışması ile birlikte bu kesinlikle boşa çıkartılacaktır. Bomboş iddialar ve olmayan maddelerle arkadaşlarımızı cezalandırdıklarını düşünenlere daha büyük bir mücadele ve dayanışma ile gerekli yanıtı vereceğiz. Emin olun bugün burada ziyaret ettiğimiz Figen başkanımız dahil olmak üzere en kısa sürede cezaevindeki bütün siyasi tutsaklarla birlikte demokratik bir ortamda kol kola omuz omuza mücadele edeceğiz. Bugünler çok uzak değil diyoruz. Cezaevinde Figen başkanın bize verdiği moral ve motivasyonla daha güçlü mücadeleye yükleneceğiz. Figen başkanın bütün Türkiye halklarına en başta kadınlara ve gençlere selamlarını iletiyoruz.”

Kobani Davasında Figen Yüksekdağ hakkında 30 yıl 3 ay hapis cezası verilmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli