ANKARA - İşte yeni başbakan! (YENİLENDİ)

19-05-2016
Rûdaw
Etiketler Ömer Çelik Binali Yıldırım AK Parti Kongre MKYK
A+ A-

Ankara (Rûdaw) - AK Parti, genel başkan ve başbakan adayı olarak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı belirledi.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti'nin 22 Mayıs'ta yapılacak 2. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın genel başkanlığa aday gösterileceğini açıkladı.

 

AK Parti’nni 45 dakika süren Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısından sonra kameraların karşısına geçen Çelik, şöyle konuştu:

 

"Sayın Cumhurbaşkanımızla, zatı devletleri ile, liderimizle, kurucu Genel Başkanımızla AK Parti kadroları arasında bir milim bile mesafe yoktur, dün olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Çok değerli bir arkadaşımız, büyük bir mutabakatla İzmir milletvekilimiz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım genel başkan adayı olarak seçilmiştir."

 

Yıldırım’dan ilk sözler

 

AK Parti Genel Başkan adayı Yıldırım da yaptığı açıklamada, "Kurucularından biri olmaktan her zaman büyük bir onur duyduğum AK Parti'nin genel başkan adaylığına layık görülmek benim için onurların en yükseğidir, aynı zamanda da çok büyük bir sorumluluktur" ifadelerini kullandı.

 

Diyarbakır’a gidiyor

 

Patlama yaşanan Dürümlü köyüne gideceğini ifade eden Yıldırım, “Diyarbakır’a, hunharca katledilen vatandaşlarımızın yanına gitmeden önce bir şeyi söylemek istiyorum. Milletimiz rahat olsun, bu terör belasını milletimizin gündeminde çıkaracağız. Günümüz aydınlık olsun, Allah’a emanet olun” dedi.

 

Binali Yıldırım kimdir?

 

1955 yılında Erzincan'ın Refahiye ilçesinde doğdu.

 

İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu ve aynı bölümde yüksek lisans yaptı. Akabinde 1978-1993 yılları arasında Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesi'nde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı.

 

Yine 1990-1991 yılları arasında İsveç'te bulunan Uluslararası Denizcilik Örgütü'ne (IMO) ait Dünya Denizcilik Üniversitesinde (WMU) Denizde Can ve Mal Güvenliği Yönetimi konusunda ihtisas eğitimi aldı.

 

1994-2000 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri (İDO) da Genel Müdürlük görevinde bulundu. Bu görevi sırasında İstanbul'da toplu taşımacılığın denize kaydırılması yönünde önemli projelere imza attı.

 

999 yılında deniz toplu taşımacılığı ve turizme katkılarından dolayı uluslararası "Skal Kulübü" tarafından verilen kalite ödülüne layık görüldü.

 

Uzun süre Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı yaptı.

 

2014 Türkiye yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için yarıştı. Oyların %36'sını alarak seçimi ikinci sırada tamamladı.

 

5 Haziran 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlık görevine getirildi.

 

24 Kasım 2015 tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64. Hükûmet'e Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak atandı.

 

Öğretmen Semiha Yıldırım ile evli olan Binali Yıldırım'ın üç çocuğu var.

 

İyi düzeyde İngilizce ve Fransızca biliyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli