15 Temmuz Derneğinden Cengiz Çandar hakkında suç duyurusu

19-04-2023
Etiketler Cengiz Çandar Yeşil Sol Parti Seçim2023 Suç duyurusu
A+ A-

Haber Merkezi – Yeşil Sol Parti’nin Diyarbakır milletvekili adayı Cengiz Çandar hakkında suç duyurusu yapıldı.

15 Temmuz Derneği, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Diyarbakır milletvekili adayı Cengiz Çandar hakkında, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin açıklamasından dolayı suç duyurusunda bulundu.

15 Temmuz Derneği'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Suç duyurusunda bulunuyoruz”

"15 Temmuz Derneği hain darbe girişiminin yaşandığı geceden bugüne kadar 15 Temmuz'la ilgili 'kontrollü darbe' söylemlerinin karşısında oldu ve olmaya devam ediyor. 15 Temmuz'u sulandırmaya çalışanlar, aradan geçen 7 yılda her fırsatta 15 Temmuz'la ilgili 'kontrollü darbe' yalanının arkasına sığındı. Şimdi de Cengiz Çandar, bu halkaya dahil olarak, 252 şehidimizi ve 2 bin 700'den fazla gazimizi hiçe sayıp, FETÖ'yü aklama girişiminde bulundu.

15 Temmuz Derneği olarak, Cengiz Çandar'ın bu açıklamasını kınıyor ve hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Hiç kimsenin hepimizin gözü önünde yaşanan 15 Temmuz'u bu şekilde sulandırıp uydurma bir tarih yazma girişimine izin vermeyeceğiz.

T24'ten Cansu Çamlıbel'e konuşan Cengiz Çandar, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak "15 Temmuz'un ne olduğu konusunda daha yolun başında bile değiliz. 15 Temmuz'dan bu yana bu ülkeye ve dünyaya anlatılan olayın gerçekten o olay olup olmadığından emin değilim. 15 Temmuz'un ne olduğunun daha deşilmesi gerekiyor. Dolayısıyla da 15 Temmuz'un ürettiği söylemlerle konuşmayı sevmiyorum. Gülen cemaati 15 Temmuz'da tankla topla meclise saldırarak, bu kadar insan öldürerek insanların İslam'dan uzaklaşmasına yol açtı şeklinde bir tez konuşulacaksa önce şu konuşulmalı. 15 Temmuz gerçekten bize söylenen şey miydi önce onu bir tartışalım" demişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli