CUMARTESİ ANNELERİ - 27 yıl önce annesiyle birlikte karakola giden Murat Yıldız hala kayıp

Erbil (Rûdaw) - Cumartesi Anneleri, kaybedilen yakınlarının akıbetini öğrenmek amacıyla başlattıkları eylemin 882’inci haftasında, 1995’te İzmir’de annesi ve avukatıyla birlikte ifade vermek üzere karakola giden ancak o tarihten bu yana kendisinden haber alınamayan 19 yaşındaki Murat Yıldız’ı sordu.

Cumartesi Anneleri bu hafta da Covid-19 pandemisi nedeniyle online olarak açıklama yaptı.

Anneler 882’inci haftada, 27 yıldır bulunamayan Murat Yıldız dosyasını işledi.

Murat Yıldız’ın annesi Hanife Yıldız, bugünkü online açıklamada, “Cumhuriyet Savcılarına Şunu demek istiyorum. Benim oğlumu kaybedenler belli. Benim oğlumun yaşam hakkını aldılar, mezar hakkını da aldılar. Benim annelik hakkımı da elimden aldılar. Bir evladıma hasretim bir de mezarına hasret bırakıldım. Bu bence  vicdansızlıktır” diye konuştu.

Hanife Yıldız, daha önceki eylemlerde, oğlunun kaybedilişi nedeniyle duygularını şöyle ifade etmişti:

“Ben buraya şu caddeden geçip de ‘ben de oraya bir gidip oturayım da bakayım ne var’ diye gelmedim.  Beni rüzgar da buraya atmadı. Beni buraya adaletsizlik attı. Ben ne kadar isyan etsem yeridir. Ama ben isyanın çoğunu yine kendime yapıyorum ki yahu sen nasıl bir anaydın ki senin oğlun sana çok güveniyordu. Sen de adalete mi güvendin de götürdün evladını? Ben 19 yaşında evlat vermişim ve canlı götürmüşüm oraya. Beni bir parça kemiğe mecbur etmişler.”