ENKS’den Efrin tepkisi

19-01-2018
Emîn Aba
Suriye muhalefetinde Efrin yorumu
Suriye muhalefetinde Efrin yorumu
Etiketler Efrin ENKS Türkiye
A+ A-

İstanbul (Rûdaw) - Suriye Kürt Ulusal Konseyi'nin (ENKS) Suriye Muhalefet Koalisyonu'ndaki temsilcisi Fuad Eliko, Türkiye’nin Efrin’e operasyonunu doğru bulmadıkları belirterek, “Efrin’e yapılan her saldırı PYD’yi daha güçlü kılıyor” dedi.

  

Türkiye Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli bugün Efrin’e operasyon yapacaklarını açıkladı.

 

Rûdaw’a konuşan Fuad Eliko ise,  “Türk güçlerinin Efrin’e gireceğine inanmıyorum” ifadesini kullandı. 

 

Fuad Eliko, "Savaşın daha çok YPG’nin ÖSO’dan aldığı bölgelerde yaşanacağını düşünüyorum. Tel Rifa, Minix ve çevresindeki köylerde olacak. Şiddetli çatışmalar yaşanacak ve bu bölgeler alınacak. ABD, Türkiye’nin Efrin’e girmesine müsade ediyor. Görünen o ki Rusya da Türkiye’ye yeşil ışık yaktı. Türkiye, Rusya ve ABD’nin rızası olmadan bir köye dahi giremez” diye konuştu. 

 

Efrin operasyonunun bölgede daha fazla karışıklığa neden olacağını dile getiren Eliko, “Efrin’nin köylerini hedef alan her kurşunla ENKS’yi değil, PYD’yi güçlendirecekler” dedi. 

 

Suriyeli Muhalifler ise Efrin’e operasyon konusunda henüz açık bir tavır sergilemedi. Muhalifler içinde yer alan Türkmenler ise Türkiye’ye destek veriyor.

 

Suriyeli Türkmen muhaliflerden Abdurrahman Mustafa, operasyonun tek amacının YPG olduğunu belirterek, şunları söyledi:

 

“Durumun daha karışık hale geleceğine inanmıyorum. Operasyonun amacı PKK ve PYD’dir. Söz konusu bölgelerde kampları bulunuyor. Kürt halkı hiçbir şekilde hedef olmaycaktır.” 

 

 

Çeviri: G.A

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli