İSTANBUL - Polis Ferhat Encü'ye tokat attı

Haber Merkezi – İstanbul’un Kadıköy ilçesinde hasta ve infazları yakılan tutukluların ailelerinin düzenlediği adalet nöbetinde  polis, HDP eski milletvekili ve İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye tokat attı.

Marmara Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (MATUHAY-DER), Anadolu Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAYDER) ve Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) öncülüğünde tutuklu aileleri “Hasta ve infazı yakılan tutsaklara özgürlük, tecride son” sloganıyla Boğa Heykeli önünde bir araya geldi.

Gösteri esnasında polisin HDP eski milletvekili ve İstanbul İl Eş Başkanı Encü’ye tokat attığı görüldü.

Polisin tokat atarken o anları kayıt altına alan Artı TV kameramanı Mehmet Zeki'nin gözaltına alındığı öğrenildi.

Görüntülerin olduğu videoyu paylaşılan HDP resmi Twitter hesabında “Arkasına iktidarın Suç İşleri Bakanı’nın gücünü aldığını sanan bu çete üyesi de arkasındaki güçler de suçlarının cezasını çekecekler. Roboski Katliamının yıldönümünde Ferhat Encü’ye atılan bu tokadı ne biz ne de halklarımız unutacak. Hesap vereceksiniz!” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan gazeteci Meral Danyıldız, “Görüntüleri çektiği için Zeki’yi gözaltına aldılar. Artı TV muhabiri Umut Taşdağ’ı da darp ettiler. Umut yere düştü. Şimdi hastaneye gitti. Darp raporunu alacak. Zeki’yi de bırakmıyorlar. Tüm ısrarlarımıza rağmen polis bırakmıyor” dedi.