Soylu: İstiklal Caddesi’ndeki saldırı Münbiç’ten oldu

18-11-2022
Rûdaw
Etiketler Süleyman Soylu İstiklal Caddesi Bombalı saldırı Taksim Efrin Minbic
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Taksim İstiklal Caddesi'nde düzenlenen bombalı saldırı hakkında “Mersin’deki de, İstiklal Caddesi’ndeki saldırı da Münbiç’ten oldu” dedi.

Bakan Soylu daha önce, “Eylemin talimatının Kobani'den geldiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Eylemi yapanın Afrin'den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var” demişti.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda, İçişleri Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin görüşmeleri başladı. Komisyon, AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2023 bütçeleri üzerinde sunum yaptı.

Bakan Soylu, "İstiklal Caddesi saldırısı PKK'nın daha önce defalarca gördüğümüz sivil katliamlarından birisidir. Faili hemen bulduk, şimdi arkasındaki tüm yapıyı deşifre ediyoruz” dedi.

Soylu, "Sizin derdiniz ne ki PYD ile PKK'yı aklıyorsunuz? Mersin saldırısı da Münbiç'ten oldu, İstiklal Caddesi saldırısı da Münbiç'ten oldu. Münbiç'te de sizin ağalarınız durmaktadır, bu kadar basit, Amerika durmaktadır, PYD/PKK durmaktadır" diye konuştu.

Bakan Soylu DHA’nın aktardığına göre sunumunda özetle şöyle dedi:

“Terörle mücadelede; terör ilk kez ülke gündeminin alt sıralarına inmiştir. Bilinmesi lazım ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti dağdaki teröristin ayakkabı numarası dahil her şeyi bilmektedir. Son 12 ayda; 200 terör eylemi güvenlik güçlerimiz tarafından engellenmiştir. 2016 - 2022 yılları arasında bin 248 teröristin, 393’ü ifadelerinde PKK’ya HDP aracılığı ile katıldığını söylüyor.

Bu yıl 18 canlı bomba eylemi engellenmiştir. Terörle mücadelemiz devam ediyor. Terörün kaynağı nereyse orası kurutulacak. 29 Ekim 2023 itibarıyla dağlarda bir tane terörist kalmayacaktır. Türkiye uyuşturucuyla mücadelenin en parlak dönemini yaşamaktadır. Mücadelemizin 2022 yılının ilk 10 ayında 200 bin operasyon ile 255 bin şüpheliye yasal işlem yapılmıştır. Uyuşturucu PKK’nın en büyük finans kaynağıdır. Ülkemizde yaşayan hiçbir yabancının seçimlerde oy kullanması mümkün değil.”

Bakan Soylu daha önce, “Eylemin talimatının Kobani'den geldiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Eylemi yapanın Afrin'den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var” demişti.

İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım Pazar düzenlenen bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybederken 81 kişi ise yaralandı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli