AA: PKK kurucularından Ali Haydar Kaytan’ın ölümü gizleniyor

18-11-2021
Rûdaw
Etiketler PKK Ali Haydar Kaytan KCK MİT TSK
A+ A-

Haber Merkezi – PKK’nin kurucularından Ali Haydar Kaytan’ın MİT ile TSK’nın ortak operasyonunda hayatını kaybettiği, örgütün ise bu durumu gizlediği iddia edildi.

Anadolu Ajansı’nın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Kürdistan Bölgesi’nde gerçekleştirdiği operasyon neticesinde PKK’nin kurucularından "Fuat" kod adlı Ali Haydar Kaytan yaşamını yitirdi.

Haberde, aynı zamanda KCK Yürütme Konseyi Üyesi olan Kaytan'la ilgili MİT tarafından çok yönlü bir istihbarat çalışması yapıldığı belirtildi.

Operasyonda hayatını kaybedenler arasında Ali Haydar Kaytan'ın da yer aldığının kesin olarak tespit edildiği bilgisine yer verilen haberde, PKK’nin bu durumu “moral bozukluğunu engellemek için” gizlediği ileri sürüldü.

Haberde ayrıca Kaytan'ın cenazesinin sadece üst düzey kadro tarafından bilinen bir yere defnedildiği ve defin işlemini yapan PKK'lilerin de infaz edildiği iddia edildi.

Ancak operasyonun hangi tarihte ve nerede yapıldığı belirtilmedi.

Öte yandan iddialar hakkında PKK kaynaklarından şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

Daha önce de haberi paylaşılmıştı

Türkiye medyası, 2019 ve 2020 yıllarında da Ali Haydar Kaytan’ın hayatını kaybettiğini ancak örgütün bu durumu saklı tuttuğu şeklinde haberler yapmıştı.

Medyada çıkan haberlerde, Kaytan'ın Eylül 2019'da TSK’nın Kandil'e yönelik gerçekleştirdiği hava harekatında yaşamını yitirdiği iddia edilmişti.

Ali Haydar Kaytan kimdir?

26 Mart 1952’de Dersim doğumlu olan Ali Haydar Kaytan,  PKK’nin kurucuları arasında yer alıyor.

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın ilk arkadaşlarından biri olan Kaytan, 12 Eylül Darbesinin ardından yurt dışına çıktı.

PKK’nin lider kadrosunda yer alan Kaytan, PKK Merkez Komitesi, KCK Yürütme Konseyi ve Avrupa örgütünde çeşitli mevkilerde görev aldı.   

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli