Valilikten ‘Filistin gösterisi’ açıklaması: Müdahaleye mecbur kalmak bizi yürekten yaraladı

18-10-2023
Etiketler Îsrail Filistin Gazze HDP İstanbul İl Başkanlığı Gösteri
A+ A-

Haber Merkezi – İstanbul Valiliği, dün gece İstanbul’daki İsrail Başkonsolosluğu önünde düzenlenen  gösterilerde bir kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Valilik, göstericilere müdahale edilmesi nedeniyle  “Müdahaleye mecbur kalmak, bizleri de yürekten yaralamıştır” açıklamasını yaptı.

Valilik, İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan gruptan bir kişinin kalp krizi geçirerek öldüğünü, çıkan olaylarda 43’ü polis 63 kişinin de yaralandığını kaydetti.

Valilikten yapılan açıklamada, dün, İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan göstericilerin  konsolosluk binasına girmek için harekete geçtiği, polise, çevredeki binalara, konsolosluğa taşlı, sopalı, meşaleli ve havai fişekli saldırıda bulunduğu belirtildi.

Polisin de telafisi mümkün olmayacak olayların önüne geçebilmek için gruba müdahale ederek konsolosluk binasına girişleri engellediği aktarılan açıklamada, polis bariyerini aşarak polise saldırdığı tespit edilen 5 kişinin gözaltına alındığı bilgisi verildi. Valiliğin açıklaması şöyle:

"Protesto gösterisi sırasında olay yerinde bulunan 1958 doğumlu Eshabil Tüfekçi isimli vatandaşımız geçirdiği kalp krizi sonucu hastaneye kaldırılmış. Yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Olaylarda ayrıca 43’ü polis toplam 63 vatandaşımız da yaralanmıştır. Bu müdahaleye, içimizin kanadığı şu zaman diliminde mecbur kalmak, bizleri de yürekten yaralamıştır. İsrail’in sivillere yönelik uyguladığı - terör saldırılarını andıran – bombardımanlarına tepki göstermek isteyen vatandaşlarımızdan, tepki gösterirken telafisi mümkün olmayacak hareketlerden kaçınmasını önemle rica ediyoruz."

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli