Memleket Partisi kurultayı toplandı, İnce aday olduğunu açıkladı

18-09-2021
Rûdaw
Etiketler Memleket Partisi Kurultay Muharrem İnce
A+ A-

Haber Merkezi - Son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin adayı olarak seçime katılan ancak beklenen başarıyı gösteremeyen Muharrem İnce'nin kurduğu Memleket Partisi 1. Olağan Kurultayı gerçekleştiriliyor.

Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen kurultaya katılımcıların az olduğu gözlendi. Kurultaya tek aday olarak giren Muharrem İnce’nin genel başkan seçilmesi bekleniyor.

"Cumhurbaşkanı aday adayıyım"
Muharrem İnce,12 bin 783 üyenin oyuyla Memleket Partisi’nin Genel Başkan adayı oldu. Aday olduktan sonra partililere hitap eden İnce, "Cumhurbaşkanı aday adayıyım. Ama sandığı koyacağız bütün üyelerin önüne. Belki başka bir vatan evladı çıkar, üyeler karar verecek. Yarın tartışmalı bir konu oldu diyelim. Genel başkan, MYK karar vermeyecek. Bütün üyelerle referandum yapacağız" diye konuştu.
 
Muharrem İnce ağır eleştiriler aldığı 24 haziran 2018 cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CHP'den ayrılmıştı.

Kendilerine bir süre “Memleket Hareketi” adını veren İnce ve arkadaşları, Türkiye'nin birçok şehrini dolaşmış ardından partileşmeye karar vermişti.

Muharrem İnce’nin genel başkanlığında Memleket Partisi kurulmuştu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Esenyurt'taki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde partisince düzenlenen toplu üye katılım törenine katılarak, yeni üyelere parti rozetini taktı. / Foto: AA

Özgür Özel: Bahçeli, DEM’in elini sıktı diye ne Bahçeli ne Erdoğan ile anayasa yaparız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, normalleşme tartışmalarına ilişkin, “Bahçeli, DEM’in elini sıktı diye biz ne Bahçeli ne Erdoğan ile oturur anayasa yaparız. Bizim sözümüz belli, Anayasa'ya uymayanlarla anayasa konuşmuyoruz, konuşmayacağız” dedi.