Partilerin aday listesi netleşti

Haber Merkezi – CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yine İzmir ikinci bölge ikinci sıradan aday olduğu listede, genel başkan yardımcıları Murat Özçelik ve Ercan Karakaş aday gösterilmedi. MHP’de ise sadece Meral Akşener aday gösterilmedi.

 

1 Kasım 2015'te yapılacak genel seçim için yasal takvim işliyor. Siyasi partiler, seçimlere girecekleri aday listesini bugün saat 17:00'a kadar Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sunmak zorunda.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili aday listesinin oylandığı Parti Meclisi (PM) toplantısı dün gece sona erdi. PM, akşam saatlerinde yapılan Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) ardından toplandı. 


Gece saat 03.30'a kadar süren toplantıda, MYK tarafından belirlenen milletvekili aday listesi netleştirildi.

 

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yine İzmir ikinci bölge ikinci sıradan aday olduğu listede, 2 MYK üyesi yer almadı.

 

Edinilen bilgiye göre, 7 Haziran seçimlerine İstanbul 3. Bölge 7. sıradan giren ve milletvekili seçilen Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik bu kez aday gösterilmedi. CHP MYK'dan milletvekili adayı gösterilmeyen diğer isim ise, Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş oldu.

 

MHP Akşener'i aday göstermedi

 

7 Haziran'daki seçimin ardından kulislerde adı Türkiye Bütyük Milliet Meclisi (TBMM) Başkanlığı için geçen, bu nedenle de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli'nin tepki gösterdiği Meral Akşener listede yer almadı.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Akşener'e geçici hükümette de yer alması için teklif götürmüş ama Akşener kabul etmemişti. Meral Akşener, 1 Kasım'daki seçim için partisine de adaylık başvurusu yapmıştı.

 

 

HDP'de değişiklik beklenmiyor

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) de aday listelerindeki değişikliği sınırlı tutacak siyasi partilerden.

 

Partinin kararının aksine geçici hükümette görev almayı kabul etmeyen İstanbul milletvekili Levent Tüzel'in yeniden aday gösterilmesi beklenmiyor. Bunun dışında milletvekili seçilen isimlerde değişiklik beklenmiyor. (Ajanslar)