IŞİD röportajı Türkiye Parlamentosu gündeminde

18-08-2014
Rûdaw
Etiketler Washington Post ışid hatay chp
A+ A-
Ankara (Rûdaw) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Amerikan Washington Post gazetesinin Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde IŞİD komutanlarından Abu Yusaf ile yaptığı röportajı parlamento gündemine taşıdı.

Tanal, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle Parlamento Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Yusaf ile Washington Post gazetesi yazarları Anthony Faiola ve Souad Mekhennet’ın röportaj yapabilmesinin nasıl mümkün olduğunu sordu.
 
Tanal, önergesinde Yusaf’ın Türkiye’ye nasıl girdiğini, bunun bir güvenlik zaafiyeti olup olmadığını ve bakanlığın durumu bilip bilmediğini sordu.
 
Durumun Başbakanlık’a bildirilip bildirilmediğini de soran Tanal, şöyle dedi:

"Başbakanlık bu durumdan haberdar ise neden önlem alınmamıştır? Devlet IŞİD’in ülkemize giriş çıkışlarına göz mü yummaktadır? Yusaf’ın Washington Post gazetesine verdiği röportajda Türkiye’ye kaçakçılarla birlikte girdiği iddiaları doğru mudur? Türkiye’ye giriş bu kadar kolay mıdır?” 
 
Washington Post, geçen hafta Yusaf ile Reyhanlı’da röportaj yapmıştı. Yusaf röportajda, “Bir çok üyemiz Türk hastanelerinde tedavi ediliyor. Türkiye'den bize hem üye, hem malzeme, hem de ekipman geldi” demişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli