Dersim'de bir ahırda yangın çıktı: Çok sayıda büyükbaş hayvan telef oldu

Dersim (Rûdaw) – Dersim'de samanlıkta çıkan yangın, bitişiğindeki ahıra sıçradı. Yangında 16 büyükbaş hayvan öldü, 18'i de yaralandı.

Pertek ilçesine bağlı Kaçarlar köyündeki Ergün Haydaroğlu'na ait samanlıkta, akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgârın da etkisiyle büyüyen yangın, bitişiğindeki ahıra sıçradı. İhbarla bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü ile kent merkezinden itfaiye sevk edildi. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'na ait 2 Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) da, tazyikli suyla söndürme çalışmalarına destek verdi. Köylülerinde destek verdiği yangın, ekiplerin 1 saatlik çalışmasıyla kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında 16 büyükbaş hayvan öldü, 18 hayvan da yaralandı. Soğutma çalışmaları süren yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından, yangınla ilgili hasar tespit çalışması başlatıldı.

Yangın nedeniyle hayvanlarını kaybeden Sultan Haydaroğlu, "Malım, müküm, hayvanlarım, evimin çatısı ve samanlığım gitti. Çocuklarım çok emek verdi, ben ölseydim çocuklarımın emeği böyle gitmeseydi" dedi.

Olaya tanık olan vatandaşlardan Murat Bul ise, "Yangın nedeniyle çok sayıda hayvan boğularak ve yanarak öldü. Köylüler toplandı söndürmek için ama yangın büyük olduğu için söndüremediler. Yangının elektrikten çıktığını düşünüyoruz. Zarar ziyan çok fazla" diye konuştu.

Yangın sonrası incelemeler devam ederken, yaralı hayvanların ise bir kısmı kesime bir kısmı ise veterinere götürüldü.