Bakırhan ve Hatimoğulları’ndan Muş, Şırnak ve Bitlis’teki DEM Partili belediyelere ziyaret

18-06-2024
Etiketler Tuncer Bakırhan Tülay Hatimoğulları DEM Parti Şırnak Cizre Tatvan Muş
A+ A-

Haber Merkezi –  DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Şırnak, Bitlis ve Muş'ta belediyeleri ziyaret etti.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Muş Milletvekilleri Sümeyye Boz ve Hüseyin Olan ile beraberindeki heyet Varto, Muş, Bulanık, Malazgirt, Ovakışla ve Tatvan belediyelerini ziyaret etti.

Bakırhan ve beraberindeki heyet, Muş Belediyesi Eş Başkanları Sırrı Söylemez ve Tuba Sayılğan, Varto Belediyesi Eş Başkanları Giyasettin Aydemir ve Gülbahar Kaya, Bulanık Belediyesi Eş Başkanları Aryan Doğan ve Arafat Kardağı, Malazgirt Belediyesi Eş Başkanları Ahmet Kenan Türker ve Gülistan Özel, Ovakışla Belde Belediye Eş Başkanları Baran Turan ve Dilan Uçar, Tatvan Belediyesi Eş Başkanları Mümin Erol ve Belkiza Beştaş Epözdemir’i ziyaret etti.

Belediye eş başkanlarını tebrik eden Bakırhan, belediye emekçilerinin bayramını kutladı.

Bakırhan, Tatvan Belediyesi'ne yaptığı ziyarette “Şimdi utanmadan tekrar kayyım atamak için Hakkari’de harekete geçtiler. Biz sizlere söz veriyoruz; sizin o helal, o onurlu, o büyük bedellerle oluşturulmuş olan oylarınıza sahip çıkacağız. Kayyımı aklından geçirenler de çok iyi bilsin ki Kürt halkı yalnız değildir. Bütün Türkiye halkları Kürt halkıyla dayanışma içerisindeydi. Hakkari’de bunu en güçlü sesiyle ortaya koydu. Herkes kendi işine baksın. Türkiye’yi kaybettiniz, belediyeleri kaybettiniz ama utanmadan hala Kürtlerle uğraşmaya devam ediyorsunuz. Yeter artık ayıptır, bırakın bu halk kendisini yönetsin. Oylarıyla seçtiği belediye eş başkanları kentlerini yönetsin. Bir hırsızlık yolsuzluk varsa mahkemeleriniz orada. Biz hırsızlık yolsuzluk yapmayız. Arkadaşlarımızın 3 ayda yaptığı hizmeti onlar 5 yılda yapamazlar” dedi.

Hatimoğulları Şırnak'taydı

Öte yandan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Milletvekilleri Kamuran Tanhan, George Aslan, Newroz Uysal, Zeki İrmez, Dargeçit Belediyesi Eş Başkanları Asya Gezer ve Ramazan Akın, İdil Belediyesi Eş Başkanları Türkan Kayır ve Doğan Adıbelli, Sırtköy Belediyesi Eş Başkanları Fahrettin Akman ve Halime İlçin, Cizre Belediyesi Eş Başkanları Güler Yerbasan ve Abdurrahim Durmuş, Silopi Belediyesi Eş Başkanları Jiyan Ormanlı ve Nadir Onuk, Balveren Belediyesi Eş Başkanları Ferit Artuç ve Gülsüm Atak’ı ziyaret etti.

Hatimoğulları Cizre Belediyesi ziyaretine özetle şunları söyledi:

“Türkiye’nin dört bir yanında kayyıma karşı insanlar biz kayyım istemiyoruz, seçme ve seçilme hakkı için, demokratik zemindeki demokratik bir ülke için en temel haktır diye itirazlar yükseldi. Bu itirazlar elbette sadece DEM Parti’den değil her yerden yükseldi. Ama biz daha da güçlü yükselmesini istiyoruz ki bu politika bu siyaset gerilesin. Bugün kayyım yasadışıdır. Kayyım, OHAL döneminde kanun hükmünde kararnamelerin zorla yasaya yedirilmeye çalışıldığı ve AKP MHP çoğunluğuyla parlamentodan zorla geçirilen bir yasaydı. Aaa tamamen yasadışıdır. Tamamen anayasaya aykırıdır. Ve Türkiye’nin bugüne kadar taraf olduğu Avrupa Sözleşmeleri başta olmak üzere Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartına tam anlamıyla ters düşen bir uygulamadır. Bunu kabul etmiyoruz.

Türkiye’nin her kesiminden demokratik kesimlerden en sağ siyasetten en sol siyasete kadar en geniş yelpazede insanlar kayyıma karşı olduğunu dile getirdiler. Bu doğrudur. Bunun daha da büyümesinin, güçlenmesinin bir yolu da var ki o da bizlerin yürüteceği çalışmalardır. Ama bir o kadar siz değerli halkımızın yerellerde belediyelerine sahip çıkmasıdır.

Alanlarda, meydanlarda, demokratik zeminde belediyelerimizi hep birlikte kitle gücüyle bizler ne kadar sarıp sarmalarsak bunun Türkiye’de diğer kesimlere etkisi de o kadar iyi olacaktır. Diğer kesimlerden de, DEM Parti dışındaki kesimlerden de sahiplenme bu kadar yüksek olacaktır. O yüzden biz bayram günlerinde bile hem belediyelerimizin olduğu yerlerde hem belediyelerin olmadığı her yerde, Türkiye’nin dört bir yanında kayyıma karşı mücadelemizi, direnişimizi en güçlü şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.

Bakın, Türkiye’de AKP iktidarı yerel seçimlerden sonra bir normalleşmeden bahsetti. Normalleşme dedikleri şey asla gerçekleşmiyor, gerçekleşmeyecek. Normalleşme Kürdün hakkıyla, Kürdün seçme ve seçilme hakkıyla son bulmuştur. Sınırı orası olmuştur. AKP’nin normalleşme siyasetinin mumu nerede sönmüştür? Hakkari'de sönmüştür. Ve özetle diyeceğimiz bu konuda Hakkari'de sönen bu muma can verilmemesi için canı gönülden çalışmalarımızı demokratik zeminde sürdüreceğiz.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli