Soylu Gire Spi’de konuştu: Yeni bir proje üzerinde çalışıyoruz

18-06-2022
Etiketler Türkiye Rojava Süleyman Soylu Gire Spi
A+ A-

Haber Merkezi – Rojava’nın Gire Spi ilçesine giden Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'de 3 milyon 700 bin Suriyelinin bulunduğunu belirterek, Suriye’lilerin Gire Spi, Serekaniye, Azez ve Bab gibi Türkiye’nin kontrolündeki bölgelere gönüllü bir şekilde dönmeleri için yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Urfa’ya gelen Süleyman Soylu, buradan Rojava’nın Gire Spi (Tel Abyad) ilçesine geçti.

Bir restoranda düzenlenen buluşmaya katılan Soylu, ilçede yaklaşık 1200 dönüm arazi üzerine kurulması planlanan konut projesi hakkında konuştu.

Türkiye'den gönüllü dönmek isteyen Suriyelilere kolaylıklar sağladıklarını belirten Soylu, “Türkiye'de 3 milyon 700 bin Suriyeli kardeşimiz var. Bu kardeşlerimizden güvenli bölgelere Tel Abyad, (Gire Spi) Rasulayn (Serekaniye), Azez, Bab gibi alanlara gönüllü bir şekilde dönmek isteyenlere güvenli bir dönüşü temin edebilmek için yeni bir proje üzerinde çalışıyoruz. Daha önce İdlib'de yaptığımızın biraz daha üst modelini yapıyoruz” dedi.

İdlib'de yaklaşık 60 bin briket evin yapımının tamamlandığını belirten Soylu, “Şimdi Cerablus, Bab, Rasulayn ve Tel Abyad'da 240 bin konut yapmayı planlıyoruz. Bu Müslüman kardeşlerimiz ve uluslararası yardımlarla gerçekleştirilecek. Türkiye'den gönüllü dönenlere tahsis edilecek. İçlerinde AVM'ler, sosyal donatılar, sağlık merkezleri ve okullar gibi tesisler olacak” ifadelerini kullandı.

Soylu, daha sonra ilçede hastane, tekstil atölyesi ve Türkiye desteğiyle faaliyet gösteren gençlik merkezini gezdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli