Demirtaş: Hedeflenen Kürt-Türk düşmanlığı

18-05-2015
Rûdaw
Demirtaş Mersin'de konuştu
Demirtaş Mersin'de konuştu
Etiketler Demirtaş Mersin
A+ A-

Haber Merkezi – Halkaların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Adana ve Mersin’deki saldırılarla hedeflenenin Kürt-Türk düşmanlığı yaratmak olduğunu söyledi.

 

Mersin’deki mitingte konuşan Demirtaş, partisinin Adana ve Mersin il başkanlıklarına yönelik bombalı saldırıların katliam girişimi olduğunu, saldırıdaki hedefin Kürt'ü Türk'e, Türk'ü Kürt'e düşman edebilmek olduğunu belirtti.

 

Demirtaş, "Sokaklarda öfkeyi, korkuyu hakim kılabilmek için çirkince aşağılıkça bir operasyona giriştiler" ifadelerini kullandı.

 

Mersin ve Adana'daki saldırılarda parti yöneticilerinin cenazelerinin çıkarılmak istenildiğini ifade eden Demirtaş, "Öylesine bir zaman ve öylesine bir yer seçilmiş ki Allah korusun, adaylarımızın ve parti üst yöneticilerimizin cenazelerini çıkarmak istediler orda. Bugünkü saldırılar büyük bir katliam girişimi idi.

 

Çünkü her sabah il teşkilatlarımızda seçim koordinasyon toplantıları var. Bütün adaylarımız ve parti üst düzey yöneticilerimiz o saatte o odalarda toplantı yapıyorlar. Allah korudu. Allah istemeyince olmuyor. Allah korudu bugün, Adana ve Mersin'den çok sayıda cenaze çıkmadı. Hedefleri bu idi. Yani Kürt'ü Türk'e, Türk'ü Kürt'e düşman edebilmek. Sokaklarda öfkeyi, korkuyu hakim kılabilmek için çirkince, aşağılıkça bir operasyona giriştiler" diye konuştu.

 

Demirtaş yapılmak istenenin provokasyon olduğunu belirterekerek, “Bu provokasyonu boşa çıkarmanın yolu açık ve net söylüyorum; sokakta bir AKP'li, CHP'li, MHP'li ya da başka partili gördüğünüzde kendisine öfke dolu bir bakış bile atmayacaksınız. Sevgi dolu bakacaksınız” dedi.

 

"Bize Adana ve Mersin saldırıları üzerinden mesaj göndermek isteyene de sesleniyorum" diyen Demirtaş, "Aldık mesajını, mesajın ulaştı bize, sana cevabımız şudur; seni halen başkan yaptırmayacağız" şeklinde konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli