MSB açıkladı: Pençe-Kilit Operasyonu kapatılıyor

18-04-2024
Etiketler Pençe Kilit Operasyonu Pençe operasyonları PKK TSK MSB
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, “Pençe-Kilit’te kilit bu yaz kapanacak. Ve bu kilit kapanırken hangi prensipler doğrultusunda çalışacağımızı Bakanımız açıkladı. Öngörülemez, alışılmadık, PKK’nin reaksiyon gösteremeyeceği şekilde süratli operasyonlar devam ettirilecek” açıklamasında bulundu.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı'nın haftalık basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda, operasyonların devam ettiği kaydedildi.

Öte yandan açıklamada Kürdistan Bölgesi topraklarında sürdürülen Pençe Kilit Operasyonu’na dair de bilgi verildi.

Açıklamada, "Daha önce de Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Bakanımızın ifade ettikleri gibi Pençe-Kilit’te kilit bu yaz kapanacak. Ve bu kilit kapanırken hangi prensipler doğrultusunda çalışacağımızı Bakanımız açıkladı. Öngörülemez, alışılmadık, PKK’nin reaksiyon gösteremeyeceği şekilde süratli operasyonlar devam ettirilecek" denildi.

Pençe operasyonları

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), PKK’ye yönelik sınır ötesi operasyonlar kapsamında 28 Mayıs 2019'dan itibaren Pençe Operasyonları başlattı. Pençe 1-2-3 operasyonları ile çeşitli bölgelere operasyonlar düzenlendi.

16 Haziran 2020 tarihinde Zaho İdaresi sınırları içerisindeki Haftanin bölgesine  “Pençe-Kaplan” adı altında operasyon başlatmıştı. 2021'de Hakurk, Avaşin-Basyan bölgelerine "Pençe Şimşek" operasyonu başladı.

TSK 17 Nisan 2022’de Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde PKK’ye yönelik karadan ve havadan “Pençe Kilit” adıyla operasyon başlatmıştı.

Operasyon halen devam ediyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli