Ekonomik kriz olduğuna inananların oranı yüzde 88’e yükseldi

18-04-2021
Rûdaw
Etiketler Türkiye Ekonomik kriz Erdoğan İmamoğlu Cumhurbaşkanlığı seçimi
A+ A-

Haber Merkezi - Avrasya Araştırma şirketinin 11-14 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirdiği anket sonuçlarına göre; Türkiye'de ekonomik kriz olduğuna inananların sayısı yüzde 88'e yükseldi.

Avrasya Araştırma şirketi 11-14 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirdiği anket sonuçlarını açıkladı. Türkiye'de ekonomik kriz olduğuna inananların sayısı yüzde 88’e yükseldi. Ekonomik kriz olduğuna inanmıyorum diyenlerin oranı ise yüzde 11’de kaldı.

Erdoğan aday olursa oy verir misiniz?

Ankete katılanlara “Recep Tayyip Erdoğan tekrar cumhurbaşkanı adayı olursa ona oy verir misiniz?” sorusu soruldu. “Kesinlikle oy vereceğim” diyenlerin oranında azalma yaşanırken, “Kesinlikle oy vermeyeceğim” diyenlerin oranında artış görüldü. Nisan ayında katılımcıların yüzde 49’u “Kesinlikle oy vermeyeceğim” yanıtını verirken yüzde 29,3’ü “Kesinlikle oy vereceğim” yanıtını verdi. Yüzde 10,3 “Diğer adaylara bağlı/kararsızım” yanıtını verirken yüzde 11,4’ü “Cevap vermek istemiyorum” dedi.

Ekonomik kriz sorusu

Katılımcıların hükümete ve Cumhurbaşkanı'na olan güvenleri ve pandemiden sonra ekonomik krizi bitirip bitiremeyecekleri sorusu da yöneltildi. Sadece 4'te 1'i "Pandemi bittiğinde ekonomik krizi bitireceklerdir" cevabını verdi. Katılımcıların yüde 59’u ekonomik krizin bitirilemeyeceği yönünde yanıt belirtti. Yüzde 24’3 de pandemiden sonra hükümet ve Erdoğan’ın ekonomik krizi bitireceğine inandığını ifade etti.

Erdoğan mı, Yavaş mı?

"Cumhurbaşkanlığı seçimine sadece Mansur Yavaş ile Recep Tayyip Erdoğan katılırsa sizce hangisi kazanır?" sorusuna "Erdoğan kazanır" diyenlerin oranı yüzde 29'da kalırken "Yavaş kazanır" diyenlerin oranı ise yüzde 44,5 oldu. Katılımcıların yüzde 15,4'ü "Ortada geçer", yüzde 11,'i ise "Bilmiyorum" cevabını verdi.

Erdoğan mı, İmamoğlu mu?

Aynı soru bu kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için soruldu."Erdoğan kazanır" diyenlerin oranı yüzde 28,2'da kalırken "İmamoğlu kazanır" diyenlerin oranı ise yüzde 43,3 oldu. Seçmenlerin yüzde 15,7'si "Ortada geçer", yüzde 12,8'i ise "Bilmiyorum" cevabını verdi.

Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?

"Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz" sorusuna karşılık olarak verilen yanıtlardan çıkan sonuçlar ise kararsızlar dağıtılmadan şöyle belirlendi:

AK Parti: Yüzde 25,8

CHP: Yüzde 21,6

İYİ Parti: Yüzde 10,4

HDP: Yüzde 8,0

MHP: Yüzde 6,0

Gelecek Partisi: Yüzde 2,4

DEVA Partisi: Yüzde 2,4

Saadet Partisi: 1,4

Diğer: 1,3

Kararsız: 20,7

"Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz" sorusuna karşılık olarak verilen yanıtlardan çıkan sonuçlar ise kararsızlar dağıtıldıktan sonra şöyle belirlendi:

AK Parti: Yüzde 32,5

CHP: Yüzde 27,3

İYİ Parti: Yüzde 13,1

HDP: Yüzde 10,1

MHP: Yüzde 7,6

Gelecek Partisi: Yüzde 3

DEVA Partisi: Yüzde 3

Saadet Partisi: 1,8

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli