Erdoğan: Sabır ve dua ile süreci aşacağımıza inanıyorum

Haber Merkezi – Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, sürecin ciddi ekonomik sonuçları olabileceğini belirterek, “Devlete düşen görevlerin yanında özel sektörün de sorumlulukları olduğu muhakkaktır. Bu zoru birlikte başaracağız" ifadelerini kullandı.

Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Çankaya Köşkü'nde Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı yapılıyor.

Toplantıdan önce bir açıklama yapan Erdoğan, toplantı ardından millete sesleniş mahiyetinde düzenleyecekleri toplantıda detaylı açıklama yapacaklarını söyledi.

Erdoğan, “Bugüne kadar sağlık önlemleri ve tedbirleri hayata geçirdik. Gönüllü veya zorunlu karantina uygulamaları sebebiyle günlük hayatı durma noktasına getiren sürecin ciddi ekonomik sonuçları ortaya çıkacaktır. Hastalığın salgına dönüşmesini engelleme ve ekonomiyi canlı tutma hedefimiz var. Kur saldırısının etkilerinden yeni yeni kurtulmaya işlerin yoluna girmeye başladığımız dönemde ipin ucunu asla bırakamayız. Tüm ekonominin şartlarının dönemeye devamını sağlamak kolay değil” dedi.

Devlete düşen görevlerin yanında özel sektörün de sorumlulukları bulunduğunu belirten Erdoğan, “Bu zoru birlikte başaracağız. Ülkemizi sağsalim süreçten çıkardığında fırsatların bizi beklediğini biliyoruz. Sabır ve dua ile süreci aşacağımıza inanıyorum” diye konuştu

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dün 4'lü konferans yaptık. İngiltere ve Fransa'nın durumu bizimle mukayese edilemeyecek kadar kötü. Virüsle ilgili alacağımız kararların ülkemiz ve ekonomimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.