KONDA: AKP asla 400 vekil çıkaramaz!

18-03-2015
Rûdaw
Etiketler KONDA Bekir Ağırdır AK Parti HDP MHP
A+ A-

Ankara (Rûdaw) – KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "başkanlık" için meydanlarda sürekli dile getirdiği "400 vekil" talebine ilişkin olarak, "AKP’nin hiçbir matematik şart altında 400 milletvekiline ulaşamayacağını" söyledi.

 

Birgün gazetesine konuşan Ağırdır, 7 Haziran’daki genel seçimleri ve AK Parti’nin çıkarabileceği milletvekili sayısını değerlendirdi.

 

Ağırdır, Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın "başkanlık" için talep ettiği milletvekili sayısı olan 400’e ulaşılamayacağını söyledi.

 

Ağırdır, “Böyle bir ihtimal yok. Bu iddia olsa olsa, hem HDP’nin, hem MHP’nin barajın altında kalması ve AKP’nin geri kalan milletvekillerini toplayıp gelmesi hayalinden besleniyor olabilir” dedi.

 

HDP’nin barajı geçmesiyle AK Parti’nin tek başına iktidar olamayabileceğini ifade eden Ağırdır, “AKP yüzde 42,5’a düşerse, 275 veya 277’yle iktidar pamuk ipliğine bağlı hale gelebilir. İkincisi, AKP’den seçmen çözülmesi olursa bunun daha çok MHP’ye doğru olacağı kanaatim var. CHP’den çözülmenin de HDP’ye doğru olacağı” diye konuştu.

 

Bu seçimin sürprizinin MHP ve HDP’den gelebileceğini belirten Bekir Ağırdır, “Kendilerinden bugün beklenmeyen oy oranına, yani biri 17-18’e, diğeri 13-14’e ulaşabilir” ifadelerini kullandı.

 

Ağırdır, MHP yüzde 13-14’te devam ederse, HDP’nin tek başına yüzde 11 olmasının, AK Parti’nin iktidarını engellemeye yetmeyeceğini de sözlerine ekledi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli