Tarım Bakanı’ndan sektör temsilcilerine: Beklentimiz fiyatların yüzde 7 indirilmesi

Haber Merkezi - Pakdemirli, Denizli'de sektör temsilcileriyle yaptığı toplantıda, kamuoyunun gündeminde fiyat artışı olduğuna dikkati çekip, "Geçen hafta sonu KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesi konusunda talimat oldu. Burada bizim ana beklentimiz fiyatların da yüzde 7 indirilmesi hatta zincir firmalar açısından mümkünse bir yüzde 7 daha indirilmesi" dedi.

Türkiye Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Denizli'deki bir otelde düzenlenen toplantıda sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, pandemi döneminde bütün emtia fiyatlarında, petrolden doğal gaza, gıda fiyatlarından hububata, bakliyattan diğer tüm ürünlere ciddi bir artış yaşandığını söyledi.

Yeni normallerle de hareket edebileceğimizi düşünmemiz gerektiğini vurgulayan Bakan Pakdemirli, "Sadece pandemi ile değil 2021 yılında kuraklıkla mücadele etmek zorunda kaldık. Ana düşüncemiz çiftçimizi dünyadaki ve Türkiye'deki kuraklık ve de pandemi ekseninden mümkün mertebe en iyi şekilde korumak. Orman yangınlarında birçok ilimizde kayıplar yaşandı. Bunların üstesinden gelmeye çalıştık. Çiftçiyi salgın ve kuraklığın etkilerinden korumak için çalıştık ve imkanlar çerçevesinde üreticiyi destekledik. Orman yangını ve taşkınların kayıplarını gidermek için yardımda bulunduk. Tarımsal kuraklık desteğini de çiftçiyle buluşturduk" dedi.

Vatandaşları ve çiftçiyi mağdur etmemek için en iyi şekilde koruma amaçlı çalışmalar yaptıklarını belirten Bakan Pakdemirli, "Toprak Mahsulleri Ofisi olarak 2 büyük regülasyon yapıyoruz. İlki besicimizi koruma maksatlı bir yem regülasyonu diğeri de vatandaşımızı koruma amaçlı, ekmek fiyatlarının hızlı artışını önlemek maksatlı un fabrikalarına ucuz fiyatlı un temini sağlanması regülasyonu. Ciddi anlamda faydası oldu. Ekmek fiyatlarının hızlı artışını engelledi" dedi.

Kamuoyunun gündeminde fiyat artışı olduğuna dikkati çeken Bakan Pakdemirli, "Bununla alakalı Sayın Cumhurbaşkanımızın geçen hafta sonu KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesi konusunda talimatı oldu. Burada bizim ana beklentimiz fiyatların da yüzde 7 indirilmesi hatta zincir firmalar açısından mümkünse bir yüzde 7 daha indirilmesi. Bu kampanyaya katılmaları konusunda kamuoyunda da vatandaşta da oluştu. Böylelikle artan fiyatlarla alakalı vatandaşı rahatlatacak şekilde çözümleri buluyor olmamız lazım. Bakanlığımızın ana görevlerinden birisi üreticiyi korumak iken diğeri de tüketiciyi kollamaktır" diye konuştu.