Özgecan yürüyüşünde Kürtçe slogan yasağı

18-02-2015
Hikmet Durgun
Mersin
Mersin
A+ A-

Mersin (Rûdaw)- Türkiye’nin Mersin ilinde vahşice katledilen  Dersimli Özgecan Aslan için yapılan yürüyüşte, Kürtçe “Jin Jiyan Azadi” sloganı atılınca, “Burada Kürtçe ve siyasi slogan atamazsınız” denildi.

 

Evine gelmek için bindiği dolmuşta tecavüz girişimine maruz kalan ve öldürüldükten sonra cesedi yakılan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Dersim nüfusuna kayıtlı Kürt kızı Özgecan Aslan için bugün birçok kentte gelen insanların katılımıyla bir yürüyüşü gerçekleştirildi.

 

Yürüyüş Aslan’ın okuduğu Çağ Üniversitesinin önünde başlandı. Burada aralarında Aslan’ın arkadaşlarının da bulunduğu binlerce kişi Özgecan Aslan’ın resimlerini taşıyarak, Yenice mahallesi belediye binasına kadar yürüdü.

 

Yol boyunca “Özgecan ölmedi kalbimizde yaşıyor”, “Özgecan'ın katilleri idam edilsin”, “Özgecan'ımızı unutmayacağız”, “Kadına uzanan eller kırılsın” sloganları atıldı.

 

Ancak bir grup kadının Kürtçe, “Jin Jiyan Azadi” (Kadın, Yaşam, Özgürlük) sloganı atması üzerine yürüyüşü organize eden Çağ Üniversitesi Öğrenci Konseyi müdahale ederek, Kürtçe ve siyasi slogan atılmaması yönünde uyardı. 

 

Konsey, kadın “Katliamları politiktir” sloganını da siyasi görerek, bu sloganın da atılmamasını istedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli