İstanbul'da seri bombalar!

18-01-2015
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye’nin İstanbul kentinde üç ayrı noktaya konulan bombalardan biri patladı, diğer ikisi ise kontrollü olarak fünyeyle patlatıldı.  

 

Edinilen bilgilere göre, Maltepe Fındıklı Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Maltepe Fındıklı Zabıta Müdürlüğü önüne şüpheli bir paket bırakıldı.

 

Atatürk büstünün önünde, üzerinde “Cizre’nin hesabı sorulacak” yazılı kartın iliştirildiği bir koli gören zabıtalar, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak bomba imha uzmanlarına haber verdi.

 

Geniş güvenlik önlemleri altında büyük bir gürültü ile patlatılan kolinin, çakmak gazı tüpleri ve benzinle yapılan parça ve basınç etkili el yapımı bomba olduğu anlaşıldı.

 

Sultangazi’de ise yüzleri maskeli kişilerin otobüs durağına bıraktığı paketin bomba olduğu anlaşıldı. Bomba, kontrollü olarak patlatıldı.

   
Fatih Millet Caddesi’nde de bir trafonun yanında patlama meydana geldi. Yapılan ilk incelemede patlama nedeninin el yapımı parça ve basınç etkili bir bomba olduğu belirlendi. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

 

Twitter'dan "Cizre de Yapılan Katliamlara Karşı Sessiz Kalmayacağız. Cizre'nin Hesabı Sorulacak..." diye yazan YDG-H ise patlayıcıları üstlendi ve İstanbul'da 7 noktaya patlayıcı bırakıldığı belirtildi. (Ajanslar)

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli