Azerbaycan’a asker gönderme tezkeresi kabul edildi

17-11-2020
Rûdaw
Etiketler Türkiye Azerbaycan tezkeresi
A+ A-

Haber Merkezi - Azerbaycan’a asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan antlaşma kapsamında bölgede ateşkese uyulup uyulmadığının denetlenmesi amacıyla Azerbaycan topraklarında kurulacak ortak merkezde görev alacak Türk askerlerinin Azerbaycan’a gönderilmesine ilişkin tezkere TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Meclis’teki oylamada, Halkların Demokratik Partisi (HDP) dışındaki tüm partiler “evet” oyu kullandı.

HDP Adana Milletvekili Tulay Hatımoğlulları Oruç oylama öncesi yaptığı konuşmada, Ermenistan-Azerbaycan savaşında hem Ermenilerin hem Azerbaycanlıların çok büyük bir travma yaşadığını, savaşın bedelini iki kardeş halkın ödediğini söyledi.

Tulay Hatımoğlulları Oruç, “HDP olarak hangi gerekçeyle olursa olsun halkların birbirine kırdırtılmasına, bölgesel çatışmaların derinleştirilmesine, komşu halklarımızın birbiriyle çatışmasına dün 'Evet' demediğimiz gibi bugün de 'Evet' demiyoruz. HDP bu Meclis'te faaliyet yürüttüğü günden bugüne kadar da hiçbir askeri tezkereye evet demedi, hepsine ret verdik. Biz dış siyasette diyalog, barış ve siyasi yöntemlerle çözüm konusundaki ısrarın ikinci plana atılmaması konusundaki kararlılığımızı hep ifade ettik” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli