Metrobüs kazası D-100'ü kapattı

Haber Merkezi- Türkiye’nin İstanbul ilinde bir minibüs, bariyerleri parçalayarak girdiği yolda metrobüsle çarpıştı. Her iki aracın da savrulduğu D-100 karayolu 2 saat süreyle trafiğe kapandı.

 

Kza dün gece saat 00.15 sıralarında İstanbul Merter'de meydana geldi. Atatürk Havalimanı'ndan aldığı Rus uyruklu bir yolcuyu şehir merkezine götüren Salih Doğan yönetimindeki özel bir turizm şirketine ait servis minibüsü, Merter'de bir aracın sıkıştırması sonucu kontrolden çıkarak, bariyerleri parçaladı ve metrobüs yoluna girdi.

 

Bu sırada, Avcılar yönüne gitmekte olan Yasin Yıldırım adlı şöförün kullandığı metrobüs de duramayarak servis minibüsü ile kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle her iki araç da D-100 karayolunun iki yönüne savruldu.

 

Kazada, araçlarda sıkışan sürücüler ağır, metrobüste bulunan 7 yolcu ile minibüsteki 1 bir yolcu hafif yaralandı.

 

Yaralı sürücüler ile yolcular, Haseki Eğitim ve Araştırma ile Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma hastanelerinde tedavi altına alındı.

 

Kazanın ardından D-100 karayolu çift yönlü trafiğe kapandı. Durdurulan metrobüs seferleri nedeniyle Cevizlibağ ve Zeytinburnu duraklarında uzun metrobüs kuyrukları oluştu.

 

Kazaya karışan minibüs ile metrobüs vinçlerle bulundukları yerden kaldırılınca D-100 karayolu trafiğe açıldı. Durdurulan metrobüs seferlerine de 2 saat sonra tekrar başlandı.( Ajanslar)