Efkan Ala: Gündemimizde yeni çözüm süreci yok

12 saat önce
Rûdaw
Etiketler Efkan Ala Yeni çözüm süreci Ak Parti
A+ A-

Haber Merkezi - AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, gündemlerinde “yeni bir çözüm sürecinin bulunmadığını” söyledi.

Ala, "Bizim öyle bir şeyimiz yok. Reform gündemleri var, anayasa gündemimiz var. Onları tartışıyoruz. Meclis'te de herkes yan yana oturuyor, her gün konuşuyor" dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, dün AK Parti Genel Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ala, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, DEM Partililerle tokalaşmasının ardından gündeme gelen "Yeni bir çözüm süreci mi gündemde?" sorusuna yanıt verdi.

Ala, "Bizim öyle bir şeyimiz yok. Bizim hedefimiz var, gündemimiz var. Reform gündemleri var, anayasa gündemimiz var. Onları tartışıyoruz. Meclis'te de herkes yan yana oturuyor, her gün konuşuyor" dedi.

Efkan Ala erken seçimin de gündemlerinde olmadığını belirtti.

Ala, cezasızlık algısı tartışmalarına da değinerek "O günün şartlarına göre bazı çözümler üretilmiş. Ama şu anda onlar başka sorunlar üretmeye başlıyor. O sorunları ortadan kaldıracak yeni düzenlemeleri de getireceğiz" diye konuştu.

1 Ekim Salı günü Türkiye parlamentosunun yeni yasama yılının açılış oturumunda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala DEM Parti sıralarına giderek tokalaşmıştı.

Bahçeli, DEM Partililerle tokalaşması hakkında "Yeni bir döneme giriyoruz, dünyada barış isterken kendi ülkemizde barışı sağlamak lazım" açıklamasını yapmıştı.

Efkan Ala da 2013-2015 yılları arasındaki çözüm süreci döneminin İçişleri Bakanı’ydı ve Dolmabahçe açıklamasındaki en üst düzey yetkiliydi.

Dolmabahçe açıklamasında, PKK'nin silahlı mücadeleye son vermesi ve siyasi çözüm yollarının önceliklendirilmesi gibi maddeler yer alıyordu.

Ayrıca, açıklamada demokratikleşme ve insan hakları vurgusu da yapılıyordu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Arşiv

Sivas'ta art arda iki deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 11.29'da, merkez üssü Sivas'ın merkez ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.